Zaharia, bătrânul mort după ce un polițist l-a trântit la pământ, avea grijă de soția lui bolnavă la pat. Ce poveste tristă ascundea bărbatul

Barbu Zaharia, un bărbat în vârstă de 63 de ani, și-a găsit sfârșitul în Autogara Sud Pitești, acolo unde a făcut stop cardio-respirator, iar polițiștii au tăbărât cu genunchii pe el. Totul a pornit de la o friteuză, care a luat foc, la o terasă. Ospătărița a turnat apă, iar astfel s-a declanșat un scurtcircuit și a sporit flacăra.

 

” Uleiul s-a scurs şi a început să ardă, una dintre ospătăriţe a turnat apă, iar asta a declanşat un scurtcircuit şi a sporit flacăra. De la uleiul ars, a fost mai mult fum decât foc”, a spus unul dintre martorii oculari la incident, conform Libertatea.

Zaharia ascundea o poveste tristă de viață

Barbu Zaharia, cel pe care poliţiştii l-au trântit la pământ, trecea des pe la şirul de terase din dreapta autogării.

„Mai mult să se uite la oameni şi să mai schimbe o vorbă”, a dezvăluit un bărbat care lucrează la ghişeele autogării, scrie sursa citată.

La fața locului s-au deplasat imediat pompierii, care au lichidat incendiul, dar și polițiștii, care au intrat în conflict cu bărbatul de 63 de ani. Bătrânul comandase apă şi cafea, pe care nu apucase să le consume. „Nu băuse alcool, nu era beat, aşa era el, mai vorbăreţ. Vorbea mai ciudat, dar să ştiţi că era blând şi lumea de pe aici îl cunoştea”, a spus un şofer de microbuz.

De asemenea, în înregistrarea respectivă se aude cum un om al legii îl întreabă pe bărbat dacă să-i aducă cafeaua.

Zaharia Barbu era pensionar, căsătorit, și avea un băiat.

Bărbatul a fost inginer pe platforma petrochimică de lângă Piteşti. Acesta locuia împreună cu soţia lui în într-un bloc în cartierul Prundu. După tragedie, oamenii legii au mers la locuința lui Zaharia și au bătut la ușa acestuia. Nimeni nu a răspuns pentru că soția lui este bolnavă la pat, iar singurul care o îngrijea era Zaharia. Fiul bărbatului a venit urgent și a discutat cu polițiștii.

 

„ Ieşea din casă rar.

El singur avea grijă de soţie, de când era la pat. Probabil ieşise să cumpere medicamente pentru ea. Îl ştiu de mulţi, mulţi ani şi niciodată n-a deranjat pe nimeni cu nimic, în bloc”, a spus un vecin, care a şi asistat la tragedie.

 

 

Zaharia, bătrânul mort după ce un polițist l-a trântit la pământPoliţistul care l-a apucat pe Zaharia Barbu de umeri şi braţe şi l-a trântit la pământ este şi cunoscut de oamenii din autogară, scri e Libertatea.   „E fiu de poliţist. A mai avut probleme din astea. E al dracului, nu discuţi cu el, mai bine te fereşti. Vine mereu în patrulare pe aici”, a precizat un dispecer.