VIDEO EXCLUSIV. Ana Maria Popescu îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a jignit-o cu replica ”tupeu de mahala”. Ce lecție îi predă marea campioană!

Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de spadă. La revenirea în țară sportiva a susținut o conferinșă de presă care a provocat un adevărat cutremur în sportul românesc. Invitată la Playsport, Ana Maria Popescu îi răspunde lui CTP. Replica sportivei vine  după ce jurnalistul a făcut o sfirmație jignitoare la adresa sa.

”Spada de argint” a României

Ana Maria Popescu (36 de ani) a reușit o performanță extraordinară

Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasa primire. Mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general. Măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim și să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu «Brânză a pierdut aurul», dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat.

Mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români. Indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că sunt la alt sport. Să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile și toate declarațiile din ultimele zile. Am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul. Nu e OK, oameni buni, pentru că indiferent dacă ne întoarce de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel. Și noi, dar și antrenorii noștri”, a declarat Ana Maria Poescu.

la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. După o finală pierdută dramatic cu chineazoaica Sun Yiwen, Ana Maria Popescu a obținut medalia de argint în proba de spadă.

La întoarcerea în România, Ana Maria Popescu  a avut un gest surprinzător față de ministrul Eduard Novak care a întâmpinat delegația României la sosirea de la Tokyo. Ulterior, sportiva a susținut o conferință de presă cu care a provocat un adevărat cutremur în lumea sportului din România. Ea a criticat în termeni duri finanțarea redusă pe care sportul o primește de la bugetul de stat. Sportiva a povestit în ce condiții s-a pregătit pentru competiția din Japonia.