Vești bune pentru români! Guvernul vrea să ofere fiecărei familii un ajutor financiar de 500 de lei pentru căldură, gaze, curent și lemn

Se anunță vești bune pentru români! Guvernul vrea să dea fiecărei familii cu venituri mici un ajutor financiar de 500 de lei pentru a face față facturilor la curent, căldură, gaze sau pentru a-și putea procura lemne de foc.

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a explicat luni, că planul de ajutor pentru familiile cu venituri reduse ar putea să fie următoarea: „Guvernul se gândește să acorde câte 100 de lei/lună pentru fiecare punct de consum, adică pentru fiecare gospodărie, pe perioada noiembrie 2021 – martie 2022, iar toți banii să fie acordați o singură dată, întreaga sumă urmând să fie virată pe un card”, relatează România TV.

Ajutor la facturi de 500 de lei pentru familiile cu venituri mici

Ajutorul ar fi menit să ajute familiile cu venituri de maxim 2.000 de lei, spun sursele din Guvern. Decizia finală va fi luată în coaliția de guvernare.

Categoriile care ar putea primi ajutor financiar sunt următoarele:

familiile cu trei copii
persoanele care au nevoie de aparate medicale
şcolile
spitalele
bisericile
instituţiile de utilitate publică.

Cine va beneficia de plafonarea prețurilor la energie

Premierul Nicolae Ciucă a menționat că vor beneficia de plafonarea preţului energiei la 1 leu familiile monoparentale sau cele care au minim trei copii, bisericile, societăţile de apă-canal, care asigură utilităţile publice.

„Este foarte limpede că tot cee ace am discutat şi am stabilit prin ordonanţă, ultima ordonanţă, se va aplica, este o ordonanţă pe care am gândit-o astfel încât să putem să venim în sprijinul românilor şi a economiei, iar chestiunile care mai erau de amendat în

Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice, astfel încât să poată să beneficieze de preţul stabilit pentru 1 leu”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în Parlament.

Dacă vorbim despre aeroporturi și medici de familie, premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu s-a vorbit despre aeroporturi.

„Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie a fost să raportăm la luna în curs, la anul 2022 nu la anul trecut, pentru că a fost o problem legată de modul în care s-a desfăşurat activitatea pe perioada pandemiei”, a precizat premierul, despre formula de calcul.