Vă e dor de State de România? Ce mai face îndrăgitul actor Gheorghe Visu. Azi e ziua lui!

State de România a fost un adevărat fenomen care a plecat de la o telenovelă care a avut un succes major în rândul publicului din țara noastră. Gheorghe Visu a interpretat rolul lui State Potcovaru, cunoscut și după numele de Stătică. Au trecut mulți ani de când s-au încheiat filmările de la Buftea, dar românii vorbesc și acum despre cele mai îndrăgite personaje. Gheorghe Visu a avut roluri în Lacrimi de iubire, Iubire ca-n filme, Inimă de țigan, Regina și Moștenirea. De acolo s-a ales Gheorghe Visu cu apelativul State, la fel cum Carmen Tănase încă mai este strigată Flăcărica.

Ce mai face State de România. Actorul Gheorghe Visu

Între timp, Gheorghe Visu a devenit bunic și cu siguranță este foarte mândru de noul statut. După ce s-au terminat filmările de la Buftea, State a mai avut spectacole la Teatrul Odeon.

Atunci a anunțat că se retrage din lumea artistică, un mesaj care i-a întristat enorm pe fanii săi.

Vania…, poate că ultimul spectacol, a scris pe Facebook Gheorghe Visu. – De ce ultimul?, a intrebat un fan.  – Andreea face un bebe, a răspuns actorul.

E de notorietate că State de România este un familist convins. Actorul a spus că a avut dintotdeauna armonie în familie și că soția lui este familia lui și singurul om care îi cunoaște fricile.

Astăzi, 2 iulie, îndrăgitul actor schimbă prefixul și împlinește frumoasa vârstă de 70 de ani. Gheorghe Visu are o carieră impresionantă în teatru și film, dar rolul său cel mai cunoscut este al vagabondului Black Pedro din filmul serial Toate pânzele sus.

Cel mai bine însă mă pricep la teatru. E mai în lumea mea. Pot să trăiesc fără film, dar fără teatru nu pot să trăiesc. Simt că în teatru opera îmi aparţine”, spunea Gheorghe Visu într-un interviu.

Primele roluri în teatru le-a avut pe când era elev, apoi în studenție, după care s-a angajat la Teatrul Național din Capitală.

De-a lungul carierei sale a jucat în zeci de filme, a fost distribuit în seriale tv, a apărut în filme documentare, a jucat în piese de teatru radiofonic și teatru clasic.