Un primar din Romania a lasat sute de oameni fara ajutoare sociale: „Eu daca ma apuc sa matur si ma aplec ametesc cu totul si mi se rupe”

In Romania, aproape 250.000 de oameni sunt asistati social. Multi dintre ei refuza sa lucreze, desi li se ofera locuri de munca si prefera sa traiasca din ajutorul social primit de la stat.

Un primar din Botosani, insa, ajuns la limita rabdarii, le-a declarat razboi lenesilor. Florin Butura, primarul din Stefanesti, a taiat dintr-un singur foc banii pentru 300 de oameni care nu au vrut sa sape, sa mature sau sa curete santurile.

„Au fost chemati sa-si faca orele de munca in folosul comunitatii, cei care nu au venit normal ca au pierdut ajutorul social. Au fost unele suparari dar si-au revenit. De la 850 la inceputul mandatului acum sunt 597”, a declarat Florin Butura.

„Cum ar veni 27 de ore, doua zile jumate. Eu as face tot posibilul sa muncesc, dar cu atatea boli pe care le am eu… e marita inima, stomacul, ficatul, „bancreasul „, am mai multe boli. Eu daca ma apuc sa matur si ma aplec ametesc cu totul si mi se rupe, nu mai am aer”, a fost scuza altui asistat social. Desi este declarat apt de munca.

Acum, oamenii sunt suparati foc pe edil: „La noi aici domn’ primar el taie, el omoara, ca esti bolnav, ce-l doare pe el, sta in fotoliu acolo ca mori, ca traiesti”.

Altii, insa, ii iau apararea primarului: „Sa iasa fiecare la treaba, cum fac eu treaba si muncesc, sa faca fiecare”.

Norma de lucru este intre doua si sapte zile de munca pe luna iar veniturile sunt intre 125 de lei si 527. Acum, aproape 10% din populatia orasului primeste ajutor social.