Un medic socheaza: „Toti oamenii ar trebui sa moara la 75 de ani pentru a salva planeta!”.

Dupa ce in urma cu cinci ani medicul si profesorul universitar Ezekiel Emanuel a scris un eseu cu titlul „De ce sper sa mor la 75 de ani”, omul de stiinta a dezbatut recent pe larg opinia sa referitoare la durata de viata.

In eseul din 2014, Emanuel spunea ca, dupa varsta de 75 de ani, o persoana consuma mai mult decat produce. In interviul acordat recent celor de la Technology Review, medicul a precizat ca statul american cheltuie, in medie, 7$ pentru fiecare varstnic, in timp ce pentru un minor doar 1$, desi „copiii sunt viitorul”.

Medicul spune ca dupa 75 de ani nu va mai lua medicamente
Medicul, care are un frate care a fost de doua ori primarul orasului Chicago, este decis ca, odata ce va ajunge la 75 de ani, sa renunte la medicamente si sa nu apeleze la nicio metoda care i-ar prelungi viata.

„La inceputul anilor 1980, aveam o teorie potrivit careia pe masura ce devenim mai longevivi, devenim si mai sanatosi. Practic, ca la 70 de ani vom fi precum parintii nostri in timp ce aveau 50. Insa, daca urmaresti studiile si statisticile, nu e deloc asa. Avem mai multe dizabilitati, in lume oamenii varstnici au mai multe probleme de sanatate. Si, de fapt, cel mai important aspect este ca, daca te uiti la persoanele inteligente, nu prea mai au activitate remarcabila odata ce trec de 75 de ani, pentru ca nu mai reusesc sa exploreze alte zone ale functiei cognitive a creierului”, a spus Emanuel. Intrebat ce este gresit in a te bucura de o viata lunga, medicul a raspuns: „Atunci cand ma uit la cei care traiesc pana la 70, 80, 90 de ani, observ ca de la un punct incolo al vietii mai mult „se joaca”. Nu au o activitate care sa conteze si sa fie plina de sens. Merg cu motocicleta, fac drumetii… nu ma intelegeti gresit, sunt lucruri onorabile, dar nu e asta principalul deziderat in viata. Sau, daca este, inseamna ca viata nu este foarte satisfacatoare”.