ULTIMA ORA! Valeriu Gheorghiță, despre creșterea alarmantă a numărului de cazuri cu COVID-19: „Nu avem de unde să știm unde ne vom opri”

Valul IV al pandemiei de Coronavirus a luat cu asalt țara noastră, iar autoritățile speră că românii vor conștientiza faptul că vaccinul este singura soluție. Odată cu creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2,

Valeriu Gheorghiță a tras un semnal de alarmă și a mărturisit că potențialul de creștere a numărului de cazuri de COVID este extraordinar de mare, prin simplul fapt că vorbim de o variantă virală de două ori mai contagioasă.

Valeriu Gheorghiță, anunț îngrijorător despre creșterea alarmantă a numărului de cazuri Covid-19

Tulpina Delta a pus semnificativ stăpânire și pe România, prin urmare numărul de cazuri Covid-19 a început să crească coniderabil de la o zi la alta. În urmă cu scurt timp, Valeriu Gheorghiță a făcut un anunț îngrijorător cu privire la răspândirea acestei variante, astfel a atras atenția

că se așteaptă la 7.000-8.000 de cazuri raportate, după ce luni, 27 septembrie, au fost raportate aproape 5.700 de cazuri noi.

Mai mult decât atât, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a explicat că acest val de coronavirus este mult mai periculos decât ne-am fi așteptat și că se propagă mult mai rapid decât era estimat iniţial de către specialiști.

„Ne îngrijorează, nu avem de unde să știm unde ne vom opri, care va fi momentul la care vom ajunge la acea fază de platou, faptul că în ultimele 24 de ore am avut o rată de pozitivare a testelor de aproape 20 la sută înseamnă enorm, înseamnă un potențial foarte mare de a

genera multe cazuri de aici înainte, mâine, probabil că vor fi peste 7-8.000 de cazuri, poate chiar mai mult”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei emisiuni.

Totodată, medicul militar a ținut neapărat să precizeze că suntem pe o pantă ascendentă, unde varianta Delta este dominantă și generează majoritatea cazurilor pe care le avem azi diagnosticate.

„Foarte important pentru noi este ca aceste sute de mii de persoane să nu se infecteze în același timp, să nu se infecteze toți odată sau într-un interval relativ scurt de timp, pentru că asta ar bloca sistemul medical și tot ce înseamnă activități”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, varianta Delta determină cantități de virus de o mie de ori mai mari în organismul unei persoane infectate și reușește să evadeze, chit că vorbim de răspunsul imun după boală sau după vaccinare, astfel avem aceste cazuri de infecții și la persoanele vaccinate, însă riscul de infectare și transmitere este mai mic.

Vaccinul este singura soluție optimă
Valeriu Gheorghiță a declarat că soingura soluție optimă care ne-ar putea salva din această “barcă care se scufundă” este doar vaccinarea.

În România, începând de astăzi, s-a dat startul la administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19! Persoanele cărora le-a fost administrată a doua doză de vaccin anti-COVID cu cel puţin şase luni în urmă sunt eligibile, de marţi, pentru cea de-a treia doză. În Bucureşti, persoanele

care îndeplinesc condiţiile pentru vaccinarea cu a treia doză se pot prezenta şi la centrele de la Romexpo.

Vaccinarea cu doza booster se face doar cu serurile de la Pfizer și Moderna, dezvolate prin tehnologia ARN mesager, chiar dacă schema completă de imunizare cu cele două doze este cu serul Astrazeneca. scrie spynews.ro