ULTIMA ORA! Situaţie disperată. Pensiile, alocaţiile şi salariile, blocate în decembrie? Guvernul riscă să rămână fără bani

Veste proastă pentru români. Guvernul nu mai are bani pentru a achita pensiile, salariile şi alocaţiile. Iată de unde ar putea să vină salvarea.

Guvernul nu mai poate achita pensiile, salariile şi alocaţiile

Anunț cât se poate de îngrijorător pentru români. Guvernul lui Cîţu nu mai are bani pentru a plăti pensiile, salariile şi alocaţiile. Din fericire există o soluție care ar putea rezolva această problemă. Este vorba despre o rectificare bugetară, prin care să fie redirecţionate sume nefolosite de unele ministere.

Totuși, rectificarea poate fi făcută numai de un guvern cu puteri depline, iar executivul Cîţu este doar interimar. Acest lucru îl împiedică să dea ordonanțe de urgență. De asemenea, el nici nu poate face rectificare bugetară. Astfel, Guvernul ar putea apela la analiza execuției bugetare a ministerelor.

Acolo unde nu s-au cheltuit toți banii să se ia și să-i dea către fondul de rezervă pentru a putea fi achitate pensiile, salariile și alocațiile. Momentan, fondul de rezervă este gol.

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, premieri prin rotație

După multe dispute, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au ajuns la o înțelegere pentru varianta premierului prin rotație. Primul ar putea să fie liderul PSD. Din partea liberalilor, social-democrații l-ar fi preferat pe Nicolae Ciucă.

De asemenea, președintele Klaus Iohanis nu este de acord cu această formulă rotativă și îl susține, în continuare, pe Nicolae Ciucă pentru a conduce Guvernul. În interiorul PNL au existat discuții aprinse legate de numele noului premier.

Florin Cîțu își dorește cu ardoare să ocupe această funcție și le-a cerut colegilor de partid să-l susțină, dar nu toți sunt de acord.

„Florin Cîţu este preşedintele PNL şi, conform hotărârilor Consiliului, este propunerea de premier, dar nu vom bloca constituirea unui guvern pentru România într-un nume. PNL ia în calcul orice scenariu în cazul în care nu va avea prima dată premierul.

De asemenea, acesta trebuie să fie exclusiv membru al PNL. Nu poate să fie independent”, spunea Rareș Bogdan în urmă cu câteva zile. scrie impact.ro