ULTIMA ORA! Se închide România. Restricțiile dure care se află pe lista Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Noile cazuri de infectare care apar zilnic au determinat autoritățile să impună noi reguli. Una dintre propunerile menite să reducă numărul mare de infectări este carantina de noapte.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat faptul că joi va avea loc o întâlnire pentru stabilirea noilor restricții din perioada următoare, aplicate în România.

Conform informațiilor transmise de aceștia, vor fi analizate mai multe propuneri menite să lupte împotriva virusului SARS-Cov-2.

Autoritățile susțin că situația epidemiologică de la noi din țară a atins cote înalte și este necesar impunerea unor restricții pentru perioada următoare.

Pe lista propuneri se află câteva restricții aplicate deja de alte state din Uniunea Europeană.

Prima dintre ele este carantina de noapte, de la ora 21.00. Această măsură interzice libera circulație după ora stabilită, excepție făcând persoanele vaccinate sau cele care au trecut deja prin boală.

O altă măsură propusă de autorități este legată de accesul în instituții. Subiectul este unul intens dezbătut, unii fiind de acord cu această restricție, alții nu. Accesul în instituțiile publice ar putea fi făcut doar pe baza certificatului verde sau a unui test COVID-19 negativ.

Pe lista propunerilor este trecută și una care face referire la angajați, fie că vorbim de cei de la stat, fie de cei de la privat. Programul de muncă al acestora ar putea suferi modificări, fiind create mai multe ture alternative. Grupuri mici de angajați vor lucra în intervale orare diferite.

Restricții dure în România

Nici viitorii miri s-ar putea să nu primească vești prea bune. O altă propunere de pe masa CNSU este legată de evenimentele private din întreaga țara. Există posibilitatea ca de luni, 25 octombrie, acestea să fie interzise, fără a fi aplicate excepții în acest caz.

Masca este și ea un element important în ceea ce privesc noile restricții. Purtarea măștii de protecție ar putea fi obligatorie peste tot.

Nici elevii nu sunt excluși din lista de propuneri. Miercuri, președintele României Klaus Iohannis a anunțat faptul că începând de luni, copiii intră în vacanță, iar întoarcerea acestora înapoi în bănci depinde doar de evoluția pandemiei.

„Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic.

Începând cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a declarat Iohannis. scrie acasainromania.ro