ULTIMA ORA! Românii vor face și a patra doză a vaccinului anti-Covid. Valeriu Gheorghiță: : „Un rapel la fiecare șase luni”. Categoriile vizate

Valeriu Gheorghiță a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la Guvern că schema completă de vaccinare va include trei doze, iar fiecare șase luni se va face un rapel.

Valeriu Gheorghiță a anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Guvern că românii vor face patru doze de vaccin, care vor include schema inițială de 3 doze și un rapel la fiecare minimum șase luni.

„EMA a autorizat ieri cele două recomandări pentru administrarea fie de o doză suplimentară de vaccin în cadrul primei

scheme pentru persoanele imunodeprimate care va cuprinde vaccinurile de la compania Pfizer şi de la Moderna.

Vom avea o schemă de trei doze iniţial, plus la un moment dat un rapel la minim şase luni de la schema iniţială.

La persoanele care au un răspuns imun normal, persoanele imuno competente vor avea schema de două doze şi un rapel după minimum şase luni, aşa cum se recomandă acea doză booster care a fost demarată în România din 28 septembrie.

Această doză suplimentară în cadrul schemei iniţiale care se recomandă persoanelor cu răspuns imun scăzut se administează la 28 de zile atât pentru vaccinul Pfizer, cât şi vaccinul Moderna.

Noi am consultat comisiile de specialitate de la MS şi avem deja o centralizare a categoriilor de pacienţi care pot beneficia de trei doze de vaccin încă de la prima schemă.”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Avem deja o centralizare a categoriilor de pacienţi care pot beneficia de trei doze”

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre categoriile de persoane vizate pentru a beneficia de cele trei doze de vaccin încă de la prima schemă.

Oficialul în sănătate a spus ca acest aspect va fi stabilit în cadrul unei întâlniri cu CNCAV.

„Noi am consultat comisiile de specialitate de la MS şi avem deja o centralizare a categoriilor de pacienţi care pot beneficia de trei doze de vaccin încă de la prima schemă.

Vom avea o întâlnire în cadrul CNCAV pentru a definitiva aceste categorii de pacienţi care pot să beneficieze de trei doze de vaccin atât de la Pfizer, cât şi de la Moderna.

Se va face ulterior o agenţiei a ANM şi vor fi informaţi profesoniştii din domeniul sănătăţii pentru a cunoaşte care vor fi indicaţiile pentru cele trei doze de vaccin de la prima schemă

Persoanele care vor fi eligibile pentru trei doze în cadrul primei scheme de vaccinare vor primi recomandare de la medicul specialist, fie medicul care supraveghează starea post transplant a unui pacient sau care

supravegheată o anumită afecţiune oncologică, pacienţii se vor prezenta la centrele de vaccinare cu această recomandare şi vor primi o schemă de vaccinare cu trei doze.”, a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță. scrie romaniatv.ro