ULTIMA ORA! Raed Arafat anunţă din păcate ce noi restricţii se pregătesc în România. Acces în restaurante şi alte spaţii închise doar cu vaccin, test sau anticorpi

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, vineri, că autorităţile iau în calcul posibilitatea ca accesul în cinematografe sau muzee să se facă doar cu „pașaportul” Covid-19.

Raed Arafat anunţă ce noi restricţii se pregătesc în România, în condiţiile în care alte state europene, precum Italia,

permisul de sănătate va fi obligatoriu pentru persoanele care vor să intre în baruri, restaurante, piscine, locații sportive, muzee, teatre începând din 6 august.

„Sincer, având în vedere problema sănătății publice, nu. De ce nu? Ți se dau mai multe variante. Te vaccinezi, te testezi sau, dacă ai trecut

prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile, cam asta e regula europeană. Dacă nu ești vaccinat, te testezi. Deci este o alternativă, față de cine este discriminarea?

Față e cei care nu vor sub nicio formă nici măcar să se testeze? Aici devine protecție sanitară, nu mai este discriminare.

Există foarte multe argumente în acest sens”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24, conform Dcnews.

Raed Arafat anunţă ce noi restricţii se pregătesc în România. „Există mai multe țări care acceptă această soluție”

„Mai mult, noi cu asta permitem activităților economice să se desfășoare – poate cu o limitare oare, dar nu cu o limitare cum a fost înainte când nu avem vaccinul și când nu puteam să facem aceste lucruri.

Acum se pare că există mai multe țări care acceptă această soluție ca să nu aibă un impact economic major cum a fost în perioadele de lockdown total”, a adăugat Arafat.

De altfel, şeful DSU a dat de înţeles că astfel de măsuri ar putea fi aplicate în România dacă va creşte numărul de infecţii cu COVID-19.

„Dacă începe să crească numărul de infectați, ajungi la astfel de soluții. Da, este posibil, în loc să închizi totul. Dacă ajungem peste 3 la mie, vom ajunge să spunem că în interiorul restaurantelor scădem capacitatea,

închidem, nu permitem să se deschidă. Ori o să permitem capacitate mai mare, dar cu condiția că cei care intră să ne asigurăm că nu transmit, că nu sunt bolnavi și așa mai departe. Există astfel de abordări”, a explicat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Raed Arafat: „Încă stăm bine, chiar dacă se observă o creștere”

„Noi încă stăm bine, chiar dacă se observă o creștere. Încă suntem cu 30 și ceva de pacienți în terapie intensivă, încă suntem cu 100 și ceva de cazuri pe zi. Nu înseamnă că nu vom observa la un moment dat o creștere mai rapidă, mai serioasă, dar vom urmări ce se întâmplă în celelalte țări.

Există această abordare că nu mai abordăm numărul total al cazurilor, ci mai degrabă impactul pe partea de spitalizare. Vedem dacă

numărul total se traduce în internări masive în spital, în consum masiv de locuri de terapie intensivă sau nu, având în vedere că există un procent de vaccinați”, a mai spus secretarul de stat în MAI. scrie romaniatv