ULTIMA ORA! Medicul Virgil Musta, apel disperat cu privire la un lockdown in ROMANIA

Medicul timișorean, Virgil Musta, trage un mare semnal de alarmă cu privire la situația catastrofală din spitale.

Din păcate, explozia infectărilor cu Covid-19 blochează întregul proces de internări-externări, astfel că medicii nu mai pot face față acestei avalanșse de pacienți sosiți în stare gravă.

Lockdown-ul, singura soluție pe termen scurt

Medicul care a salvat cei mai mulți pacienți infectați cu Covid-19 la începutul pandemiei roagă autoritățile să ia măsuri rapide și eficiente pentru a stopa transmiterea comunitară a virusului. În ciuda faptului că

vaccinarea rămâne soluția pentru eradicarea pandemiei, Virgil Musta, asemeni altor medici, consideră imperios necesară introducerea unui lockdown total, pentru minim trei săptămâni.

Specialistul consideră că doar o astfel de perioadă de izolare socială ar putea face ca numărul infectărilor să se reducă, iar spitalele să aibă timpul necesar pentru a-și trata și vindeca pacienții.

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulaţiei virusului şi a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin nişte măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea

primele rezultate.
Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienţii în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, a explicat medicul Virgil Musta.

Acesta a mai dezvălui că pentru pacienții cu forme ușoare și medii, programul “Oxigen” funcționează cu succes, având rezultate favorabile. Astfel, acest tip de pacienți au putut primi acasă concentratoare mobile de oxigen cu ajutorul cărora pot învinge mai ușor boala.

România și Bulgaria, la coada clasamentului privind rata de vaccinare
La începutul acestei luni, medicul Virgil Musta trăgea un alt semnal de alarmă cu privire la lipsa de receptivitate a cetățenilor privind vaccinarea, subliniind modul în care alte țări au acționat favorabil.

”România şi Bulgaria la coada clasamentului privind rata vaccinării. Numărul mare de cazuri zilnice din acest val 4, dar mai ales numărul mult prea mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2 care necesită spitalizare şi terapie intensivă la noi în ţară, nu este deloc întâmplător.

Majoritatea persoanelor din mai toate ţările europene au înţeles pur-şi-simplu faptul că acum chiar avem o armă puternică la îndemână şi trebuie doar să o folosim. Asta au facut, iar efectele se văd foarte clar, exprimate într-un număr foarte mic de persoane care fac forme severe sau care

decedează, sistemele lor sanitare nu mai sunt sub presiune, ceea ce le permite să gestioneze deja mult mai bine pandemia. La noi, din

diverse motive, prea putini au înţeles marele atu pe care îl au acum la îndemână: vaccinul!”, a scris Virgil Musta pe Facebook., la începutul lunii octombrie.