ULTIMA ORA! Medic din Timișoara, despre pacienții COVID nevaccinați, care nu cred în boală: „Nu am cum să înțeleg tupeul unora!”

Un medic din Timișoara i-a criticat dur pe pacienții COVID nevaccinați, coronasceptici, care ajung însă la spital, în stare gravă, după ce s-au tratat „după ureche”, acasă.

Mai mult, pacienții sau rudele lor au ajuns să le spună medicilor cum să-și facă meseria, transmite dr. Amin Zahra. De asemenea, mulți se plâng că nu găsesc loc la UPU, pentru a se interna.

„Ori cât de receptiv aş fi, nu am cum să înţeleg tupeul unora! Ajung în UPU bolnavi, aduşi de aparţinători sau de ambulanţă,

după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturaţie de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experţi pe acolo…

Nevaccinaţi, că nici în aşa ceva nu cred. Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT şi,

surpriză…80-90% afectare pulmonară. Şi începe apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?”,

a scris, vineri, pe Facebook, medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

„Suntem sunați să ni se spună cum să-i tratăm”

„De două luni se spune că nu sunt locuri în secţiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale şi medicii stau la ţigară. Şi dacă printr-o minune ajunge pacientul în secţia de ATI, «tu» ce zici!? Păi dacă am fost nesimţit încă de la început, hai să continui şi acum …şi ce faci!?

Da, îl înveţi pe medic medicina! Suntem sunaţi să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanţe avem voie să folosim”, a adăugat medicul Amin Zahra.

Cadrul medical are un mesaj dur pentru cei care nu cred în medici: „„De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici şi în personalul medical?”.

De asemenea, potrivit medicului, aparținătorii care au primit drept la vizită nu au rezistat mai mult de 5 minute în combinezon.

„Şi atunci, din respect pentru oamenii ăştia care sunt zi de zi acolo şi îţi vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simţ, să taci”, a conchis dr. Zahra. scrie gandul.ro