ULTIMA ORA! Lockdown în România pentru nevaccinați? Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, cere restricții mai severe: “Avem nevoie”

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, vrea ca în România să fie adoptate măsuri asemănătoare lockdownului austriac.

Solicitarea lui Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, vine în contextul în care, de luni, 15 noiembrie, restricțiile care le vizează pe persoanele nevaccinate din Austria vor fi foarte dure.

Lockdown în România pentru nevaccinați?

Răzvan Cherecheş solicită autorităților din România carantinare la nivel național, deoarece expertul în sănătate publică consideră că  „avem nevoie de restricții mai severe în România” 

din cauză că rata de vaccinare din țara noatră este mică comparativ cu alte state europene.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, expertul în sănătate publică susține că în România ar trebui să fie implementate anumite restricții după modelul austriac.

Mai mult, Răzvan Cherecheş   a scris pe Facebook că în străinătate a fost impusă carantină națională pentru persoanele nevaccinate,

iar cei care încalcă această restricție pot primi amenzi care depășesc 1000 de euro.

„Începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele

nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1450 euro”, a scris Răzvan Cherecheş.

Răzvan Cherecheş consideră că această restricție este necesară în România, pentru a crește rata de vaccinare.

Totodată, expertul în sănătate publică a evidențiat faptul că,

în alte state, rata vaccinării a depășit un procent de 50%, în timp ce, în țara noastră, lucrurile se mișcă treptat, dar încet.

„Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea

mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă.Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem

și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, a explicat Răzvan Cherecheş. scrie kanald.ro