ULTIMA ORA! Începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat, marţi, că autorităţile vor demara o campanie de vaccinare în şcoli, precum şi în universităţile din ţară. În cazul învăţământului preuniversitar,

elevii vor putea fi imunizaţi împotriva noului coronavirus din 13 septembrie, iar în cazul studenţilor, campania de imunizare va fi demarată la 1 octombrie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat că începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor.

„Se va desfăşura o campanie specială pentru vaccinarea în unităţile de învăţământ a elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic încadrat în unităţile respective.

E important de precizat că această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, cu doza 1. Ulterior, în oglindă se va continua cu administrarea celei de-a doua doze”, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiță.

Preşedintele CNCAV a precizat că pentru sistemul preuniversitar activitatea de vaccinare va începe în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie.

„Pentru învăţâmântul preuniversitar, acţiunea de vaccinare se desfăşoară în trei modalităţi – fie prin echipe mobile de vaccinare, fie prin înfiinţarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităţilor de învăţământ la centrele de vaccinare din proximitate care folosesc unul dintre vaccinurile eligibile care au recomandare de administrare la persoanele de peste 12 ani, respectiv Pfizer şi Moderna”, a explicat el.

Începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor. Regulile anunţate de autorităţi

În cazul învăţământului universitar, vaccinarea începe la 1 octombrie şi se finalizează la pe 1 decembrie.

„De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare.

Pentru învăţământul universitar se vor organiza cabinete de vaccinare în incinta cabinetele din campusurile universitare sau în alte spaţii corespunzătoare”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a explicat că imunizarea va fi realizată fie de personalul medical propriu în cadrul cabinetului, fie de echipe mobile de vaccinare, alocate de Direcţiile de Sănătate Publică.