ULTIMA ORA! Guvernanţii iau în calcul îngheţarea pensiilor şi a salariilor

Radu Oprea afirmă că PSD nu este de acord cu îngheţarea pensiilor şi a salariilor şi creşterea vârstei de pensionare: “Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord”.

Guvernanţii iau în calcul îngheţarea pensiilor şi a salariilor şi creşterea vârstei de pensionare. Purtătorul de cuvânt al PSD,

Radu Oprea, a declarat că social-democraţii au trei întrebări legate de PNRR, una dintre acestea

fiind dacă autorităţile intenţionează să îngheţe pensiile şi salariile şi să crească vârsta de pensionare. „Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord”, a susţinut el.

Radu Oprea a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa BPN s-a decis trimiterea unei delegaţii de specialişti ai PSD să continue discuţiile despre PNRR.

„În şedinţa Biroului Permanent Naţional de astăzi am hotărât ca o delegaţie de specialişti ai PSD să continue dialogul, să continue discuţiile referitoare la PNRR pentru a afla toate detaliile referitoare la acest plan. Avem trei întrebări la care căutăm răspuns. Dacă este adevărat că intenţionează

să îngheţarea pensiilor şi salariilor, să crească vârsta de pensionare şi să interzică pensionarea anticipată. Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD.

El a precizat că social-democraţii nu sunt de acord nici cu creşterea taxelor şi a impozitelor. „Dacă este adevărat că se doreşte creşterea taxelor şi impozitelor. Ştim bine că firmele româneşti vor fi şi mai apăsate de povara fiscală după tot ce au îndurat în această criză economică generată de criza pandemică. Lipsa granturilor pentru sprijinirea întreprinderilor

mici şi mijlocii şi creşterea taxelor vor distruge cu certitudine mediul de afaceri din România. Cu o astfel de antireforme austeritatea bate la uşa României”, a explicat Oprea.

El a menţionat că social-democraţii mai vor să afle dacă doar prin semnătura ministrului Fondurilor Europene va fi posibilă repartizarea fondurilor din PNRR.

„Dacă este adevărat că au introdus un criteriu politic şi doar prin semnătura ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va fi posibilă repartizarea fondurilor din PNRR. Solicităm ca desemnarea ADR-urilor să fie făcută în calitate de autorităţi de management pentru că doar în felul acesta se va putea realiza descentralizarea fondurilor europene. Doar consiliile judeţene şi autorităţile locale ştiu ceea ce este mai bine pentru cetăţenii pe care îi reprezintă”, a mai afirmat Radu Oprea. scrie romaniatv