ULTIMA ORA! Elevii ar putea avea parte de o vacanță prelungită de o lună: ”Toate variantele sunt deschise, dacă nu ne vaccinăm”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației din România, a făcut un anunț important pentru toți elevii din România! Cei mici ar putea intra într-o vacanță prelungită de o lună, în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Iată ce a declarat Sorin Cîmpeanu cu privire la vacanța elevilor și la vaccinare împotriva SARS-CoV-2!

Vacanța se apropie cu pași repezi pentru toți elevii din România. De luni, școlarii vor avea parte de câteva zile de vacanță, însă, conform declarațiilor făcute de Ministrul Educației, această vacanță ar putea fi prelungită.

Elevii ar putea avea parte de o vacanță prelungită de o lună

Așadar, conform primelor declarații oferite de Sorin Cîmpeanu, vacanța de o săptămână s-ar putea prelungi, iar elevii ar putea sta acasă timp de o lună, în contextul actual al pandemiei de SARS-CoV-2.

Rata de infectare care crește alarmant și numărul deceselor din țara noastră ar putea duce la prelungirea vacanței elevilor. Sorin Cîmpeanu a declarat că, toate variantele de acest fel sunt dechise, în condițiile în care nu este un susținător al școlii în format on-line.

Sorin Cîmpeanu a tras un semnal de alarmă și cu privire la vaccinare. Până acum, majoritatea părinților elevilor din România nu au fost de acord cu imunizarea copiilor lor în unitățile de învățământ.

Klaus Iohannis va impune măsuri mult mai dure de astăzi

Președintele țării, Klaus Iohannis, a declarat ieri că țara noastră are nevoie într-un timp cât mai scurt de anumite măsuri restrictive mult mai drastice, în condițiile în care valul IV al pandemiei de SARS-CoV-2 a luat cu asalt România.

”Dacă vor fi suspendate și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem

adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă. Toate variantele sunt deschise, dacă nu ne vaccinăm”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ședința în care vor fi stabilite toate aceste măsuri urgente va avea loc astăzi, la ora 17:30, împreună cu responsabilii implicați în gestionarea pandemiei.

Printre aceștia se numără și: Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, coordonatorul campaniei

de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, dar și prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. scrie spynews.ro