ULTIMA ORA! Beatrice Mahler crede că un lockdown ar relaxa spitalele din ţară: „Avem o situaţie dramatică, oamenii se îmbolnăvesc unul după altul”

Beatrice Mahler susţine testarea masivă a românilor şi crede că singura soluţie pentru a relaxa spitalele din ţară ar fi un nou lockdown.

Beatrice Mahler crede că este necesar un nou val de restricţii dure pentru ca numărul cazurilor de coronavirus să scadă.

Managerul Spitalului Marius Nasta vrea ca românii să poată fi testați periodic, astfel încât sistemul sanitar să poată face față solicitărilor.

Beatrice Mahler: Oamenii se îmbolnăvesc unul după altul și singura soluție sunt măsuri extrem de dure pentru noi toți

„Eu cred că nu este târziu, pentru că orice moment în care impunem restricții dure înseamnă o fază de platou care apare în 7-10 zile, cu scăderea numărului de cazuri.

Din păcate, suntem într-o situație prin care nu mi-am imaginat că vom mai trece, în care lockdownul se impune pentru a salva vieți.

Avem o situație dramatică, oamenii se îmbolnăvesc unul după altul și singura soluție sunt măsuri extrem de dure pentru noi toți.

Personal, eu nu-mi doresc lockdown, mi se pare anormal să trecem din nou prin așa ceva, dar când văd câți oameni plâng în aceste zile, când văd ce drame trăim…”, a declarat managerul de la Marius Nasta, la B1 TV.

De asemenea, aceasta spune că testarea rapidă, masivă, este absolut necesară, cel puțin în București, unde cifrele COVID-19 au explodat.

„Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru

ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde (…)

Acum, atenția trebuie să fie îndreptată către cetățean și soluția pentru el este testarea, iar în momentul în care avem un val pandemic de așa amploare, testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieți masive.

Noi trebuie să depistăm persoanele pozitive, care trebuie să rămână la domiciliu, pentru a nu transmite mai departe. Trebuie să întrerupem lanțul acesta de transmitere. Carantinarea întrerupe

lanțul de transmitere și este binevenită, dar fără o testare, vom avea iluzia că vom rămâne la 16.000 de cazuri, când ele, de fapt, sunt mult mai multe și astfel, nu cunoaștem amploarea pandemiei.

Eu cred că accesibilitatea testării trebuie să fie modificată. Cum se fac zone mobile de vaccinare, același lucru putem face și pentru zona de testare. Probabil că trebuie să mergem noi pentru oameni, pentru că unii au reținere de a merge în spitale”, a mai declarat Mahler.

Reamintim că aproape 16 mii de noi cazuri de covid-19 au fost raportate de autorităţi vineri. scrie romaniatv