Ultima ORA! Angajatorii care primesc persoanele nevaccinate la muncă, pot fi sancționați. Adrian Wiener: „Este o amendă sancţionatorie”

Adrian Wiener, vicepreședintele Comisiei de Sănătate, a declarat că angajatorii care primesc persoane la locul de muncă fără certificatul verde vor fi sancționați sau chiar li se va suspenda contractul de muncă.

Deputatul USR, Adrian Wiener, a precizat că angajatorii pot fi sancţionaţi dacă primesc la muncă persoane care nu au certificatul verde.

Adrian Wiener, despre legea certificatului verde: „Încălcarea ei vulnerabilizează locul respect de muncă”

„Încălcarea ei vulnerabilizează locul respect de muncă”

„Sunt prevăzute (n.r.: sancţiuni) de către iniţiator. Iniţial, suspendarea pentru 30 de zile şi, ulterior, sigur, poate intra în discuţie şi încetarea contractului de muncă. Da, este o amendă sancţionatorie

(n.r. pentru angajatori), pentru că vorbim de securizarea epidemiologică a fiecărui spaţiu închis, a fiecărui loc de muncă. Practic, asta e menirea legii.

Încălcarea ei, practic, vulnerabilizează locul respectiv de muncă. În forma agreată acum, cea pe care o avem în comisie, există şi parlamentarii incluşi. Nu cred că ar trebui să aibă vreun privilegiu, din acest punct de vedere, nimeni”, a declarat Adrian Wiener.

Testarea COVID-19 până la intrarea în vigoare a legii certificatului verde la locul de muncă este foarte importantă și este necesar să fie găsite soluții pentru asigurarea fondurilor pentru testare, de aproape 100 demilioane pe lună.

Actul normativ va fi vulnerabilizat dacă un partid politic va fi neasumat

„Găsim de acolo de unde găsim pentru partidele politice sau pentru pensiile speciale”, a declarat Adrian Wiener.

„Noi speram ca mâine să fie la votul final, să vedem, până la urmă depinde totuşi de PNL acest lucru, pentru că este important ca să fie în zona decizională.Nu cred că sunt la concurenţă cele

două priorităţi (proiectul şi învestirea Guvernului – n.r.) sau n-ar trebui să fie şi sper să nu fie o monedă de negociere”, a transmis Adrian Wiener.

Adrian Wiener a mai susținut că orice neasumare a unui partid politic va duce la o vulnerabilizare a actului normativ, în condițiile în care liberalii se abțin de la votarea legii certificatului verde.

„Foarte important este şi mesajul politic pe care această instituţie, Parlamentul, îl transmite. Era mult mai bine să existe o legitimare a legii printr-un vot cât mai larg. Sper ca şi colegii de la PNL

să se răzgândească şi să înţeleagă importanţa momentului pentru sănătatea publică”, a declarat deputatul USR. scrie kanald.ro