Tragedie fără margini. Zeci de persoane dispărute după o alunecare de teren pe litoralul din Japonia. Video

Tragedie fără margini în centrul Japoniei! 20 de persoane sunt date dispărute în orașul Atami, din prefectura Shizuoka, după ce o alunecare de teren provocată de precipitațiile abundente a distrus mai multe case.

Torenții de noroi au măturat străzile orașului și au înghițit clădirile în doar câteva minute, în timp ce locuitorii încercau cu disperare să se pună la adăpost. În prezent, poliția și pompierii fac eforturi uriașe pentru a găsi persoanele dispărute.

Japonia se confruntă cu precipitații abundente

Nu este prima dată când inundațiile fac prăpăd în Japonia! În 2018, 200 de persoane și-au pierdut viața. Mulţi oameni nu au mai apucat să iasă din case şi au fost îngropaţi de vii în mâl.

În 2018, peste 200 de persoane și-au pierdut viața

Aproape 70% din teritoriul Japoniei este constituit din munţi şi dealuri, iar numeroase clădiri sunt construite pe pante abrupte sau în regiuni inundabile.

Cele mai mari probleme au fost în prefectura Hiroshima, unde sute de case au fost afectate de inundaţiile care au luat pe sus maşini, poduri şi stâlpi de electricitate.

Proporţiile dezastrului sunt atât de mari, încât aproape două milioane de oameni au primit ordin de evacuare. Alte două milioane de persoane au fost sfătuite să facă acelaşi lucru.

Premierul Japoniei de la vremea respectivă, Shinzo Abe: ‘Nici până în acest moment nu am reuşit să-i ducem în siguranţă pe mulţi oameni. Sunt mulţi la care nu putem ajunge şi care se confruntă cu teama de noi inundaţii, care aşteaptă să fie salvaţi’. 

Ce dezastru amenință Coreea de Nord

Coreea de Nord s-ar putea confrunta în curând cu o lipsă uriașă de alimente. Președintele Kim Jong Un a cerut masuri imediate pentru îmbunătățirea situației alimentare a populației, despre care a declarat că este una tensionată.

Coreea de Nord, a cărei economie este afectată de mai multe sancţiuni internaţionale impuse ca răspuns la programele sale militare interzise, suferă de mult timp de o gravă penurie alimentară.

„Situaţia alimentelor pentru populaţie devine tensionată, pentru că sectorul agricol nu a reuşit să îndeplinească planul de producţie la cereale, din cauza pagubelor produse de taifunul de anul trecut”, a spus Kim Jong Un.