Tragedie aviatică în Rusia! Nouă pasageri au murit, iar alți 17 sunt răniți după prăbușirea unui avion

Tragedie aviatică cu multiple victime în Rusia! Un avion bimotor de tip L-410 s-a prăbușit sâmbătă în regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei. Nouă pasageri din cei 24 aflați la bord și-au pierdut viața. E așteptat ca numărul deceselor să crească, acesta fiind un bilanț provizoriu. În momentul de față sunt 17 persoane rănite.

„Din informaţiile mele, doi membri ai echipajului şi şapte paraşutişti şi-au pierdut viaţa, adică nouă în total. La bord se aflau 17 parașutiști și doi membri ai echipajului”, a declarat pentru TASS Viktor Şemohanov, şeful filialei regionale a Societăţii de voluntari pentru cooperarea cu armata, aviaţia şi marina din Rusia (DOSAAF).

Avionul era la al patrulea zbor în acea zi.

„Avionul făcea al patrulea zbor într-o zi și, bineînțeles, era în condiții bune”, a mai spus Şemohanov.

„La altitudinea de 30-40 de metri, motorul drept a cedat, erau în urcare. La manșă se afla un pilot experimentat, Alexander Vladimirovici Șeikin. A turat motorul pentru a trece peste șosea și a întors pentru a veni la aterizare. Motorul a luat foc. În fața lor era satul Zhuravlevo și au fost obligați să caute un loc de aterizare, iar când au aterizat au lovit solul cu aripa stângă și s-au răsturnat”, a mai relatat Șemohanov.

Avionul făcea zboruri de antrenament cu parașutiști la bord.