Timișoara este primul mare oraș care trece de incidența de 6 la mie. Ce restricții impotriva coronavirusului au fost impuse

Timișoara este primul oraș mare din România care a ajuns la o incidență record! Din nefericire, valul patru al pandemiei de coronavirus face din ce în ce mai multe victime pe tot globul pământesc,

inclusiv la noi în țară. În Timișoara s-au înregistrat 6,58 de cazuri la mia de locuitori. Iată ce restricții îi așteaptă pe localnici și ce se va întâmpla cu școlile!

Timișoara este primul oraș mare din România care a ajuns la o incidență record! Din nefericire, valul patru al pandemiei de coronavirus face din ce în ce mai multe victime pe tot globul pământesc, inclusiv la noi în țară.

În Timișoara s-au înregistrat 6,58 de cazuri la mia de locuitori. Iată ce restricții îi așteaptă pe localnici și ce se va întâmpla cu școlile!

Timișoara a ajuns la o incidență record, dintre toate orașele din țara noastră. Așadar, pentru că s-au înregistrat 6,58 de cazuri la mia de locuitori, autoritățile din Timișoara au pregătit noi restricții împotriva virusului SARS-CoV-2.

Timișoara este primul mare oraș care trece de incidența de 6 la mie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va stabili astăzi, în cadrul unei ședințe, cum se vor desfășura lucrurile în Timișoara,

începând de astăzi. 11 localități în județul Timiș, dintre care cea mai importantă este Timișoara, au atins această incidență-record într-un timp extrem de scurt.

Evenimentele precum festivaluri, concerte, dar și majoritatea activităților din industria HoReCa vor fi anulate în săptămânile următoare și se vor impune restricții de circulație pe timpul nopții, în weekend.

Așadar, indiferent dacă participanții sunt imunizați împotriva coronavirusului sau nu, toate întrunirile, nunțile, botezurile, petrecerile, toate evenimentele de acest fel nu vor mai putea avea loc, deci vor fi anulate.

De ce școlile sunt încă deschise la Timișoara

Chiar dacă nu vor putea participa la petreceri și evenimente, persoanele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 nu se vor supune restricțiilor de circulație pe timpul nopții. În schimb, în zilele de vineri,

sâmbătă și duminică, după ora 20:00, persoanele neimunizate au parte de circulație restricționată.

De asemenea, magazinele se vor închide în aceste zile la orele 18:00. Masca de protecție este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul tuturor locurilor aglomerate, cum ar fi piețe, târguri sau spitale, dar și la mai puțin de 50 de metri de școli.

Cu toate acestea, școlile din Timișoara rămân deschise, deoarece situația lor se analizează doar în ziua de vineri. Vinerea trecută, incidența la Timișoara era sub 6 la mie, așa că nu s-a impus învățământul online. scrie spyews.ro