Sorin Cîmpeanu, anunţ îngrijorător. Rata de infectare va ajunge la 6 la mie cât de curând în Capitală

Sorin Cîmpeanu, anunţ îngrijorător. Rata de infectare va ajunge la 6 la mie cât de curând în Capitală. Ministrul Educației spune că din luna octombrie elevii din București ar putea rămâne acasă de unde vor face ore online. Ministrul spune că decizia va fi luată în ziua de vineri când pragul va atinge 6 la mia de locuitori, iar elevii vor rămâne acasă timp de o săptămână, indiferent de rata de incidență. Regula este valabilă pentru fiecare localitate din țară, nu numai pentru București.

Elevii ar putea să facă ore online de la jumătatea lunii octombrie. Anunțul Ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat duminică seara că este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie, în Capitală, să se ajungă la o incidență a cazurilor de coronavirus de 6 la mie, prag de la care se intră în sistemul de învățământ online, excepție făcând grădinițele și creșele.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că decizia intrării sau nu a unei școli în online se va lua în funcție de rata de incidență anunțată vinerea în localitatea respectivă și se va menține pentru durata întregii săptămâni următoare, indiferent de cât va fi rata de incidență la care se ajunge între timp.

Sorin Cîmpeanu a spus că acum, cu o săptămână înainte de începerea anului școlar 2021-2022, nicio localitate din România nu are o rată de incidență de 6 la mie, cu excepția a două comune care sunt în carantină, din care una nu are școală. Astfel, așa cum se prezintă lucrurile acum, școala va începe cu prezență fizică a elevilor în toată țara.

”În București, astăzi avem o rată de infectare de 1,02, am depășit 1 la mie. La 1 august aveam 0,13 la mie, iar pe 31 august de șase ori mai mult, 0,78, deci într-o lună, între 1 și 31 august, am crescut de șase ori. Vom vedea. În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil să ajungă și Bucureștiul, în a doua parte a lunii octombrie, la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului de 6 la mie cu intrarea în carantină”, a atras atenția Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.