Simona Halep e în culmea fericirii după ultimele vești sosite de la Wimbledon

Mulți și-au făcut griji pentru Simona Halep, după retragerea de la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Deși se credea că va coborî semnificativ în clasamentul WTA, sportiva din Constanța va rămâne în Top 10 WTA și după Wimbledon. Logodnica lui Toni Iuruc e în culmea fericirii după ultimele vești! Ce se întâmplă cu locul româncei din clasamentul mondial?

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon din cauza problemelor fizice înaintea tragerii la sorți a tabloului de simplu. Prin urmare, nu și-a putut apăra titlul câștigat în 2019. Campioana en-titre, scrie presa britanică, ar fi fost, cel mai probabil, forțată să se retragă chiar și în lipsa accidentării.

Potrivit jurnaliștilor britanici, campioana noastră a fost contactată de autorităţile sanitare britanice și informată. Totul, pentru că în avionul cu care a călătorit la Londra a fost înregistrat un caz de infect.are cu co.ronav.irus. Astfel, în conformitate cu protocolul aflat în vigoare, sportiva de la malul mării ar fi fost nevoită să se autoi.zoleze timp de 10 zile. Asta înseamnă că ar fi ratat oricum turneul de Grand Slam britanic desfășurat la All England Club. În această situație se află Darren Cahill, antrenorul Simonei, alături de care sportiva a călătorit în drum spre Wimbledon.

Sunt în autoizolare de luni, după ce NHS Track&Trace a considerat întreg zborul nostru din 21 iunie către Marea Britanie ca fiind cazuri de contact direct cu o persoană care a fost tes.tată po.zitiv cu C.O.VI.D-1.9 câteva zile mai tărziu. Patru teste negative în ultimele opt zile şi v.acc.inat cu schema completă înseamnă zero. Total dezamăgit.”, a scris Darren Cahill, pe contul personal de Twitter.

În primă fază, s-a crezut că Simona Halep va coborî semnificativ în clasamentul WTA după Wimbledon. Jurnalistul Jose Morgado a transmis, la un moment dat, pe Twitter că Halep va pica cel puțin până pe locul opt în clasament. De asemenea, după retragerea sa și Serena Williams va pica până pe 16, spune el.

Se pare că reprezentantul mass-media a avut perfectă dreptate. Ultimele date arată că Simona Halep este pe locul opt în clasamentul virtual WTA. Ea mai poate cădea cel mult până pe locul 10.

La momentul actual, pe Simona Halep o pot întrece doar Karolina Pliskova, dacă trece în sferturi de Golubovic, și una dintre Ons Jabeur și Muchova, în cazul în care una dintre ele va câștiga trofeul. Chiar dacă acestea din urmă o vor depăși pe Halep, tânăra nu va avea prea mult de suferit. ”Simo” va ajunge până pe locul 10 WTA după Wimbledon. Cert este că va rămâne în Top Ten, acolo unde a fost din ianuarie 2014, de când a pătruns în această ierarhie.