Siberia in flacari: „Ploua cu cenusa si toata zona e acoperita de un fum gros”

Apocalipsa in Iacutia, Siberia, cea mai rece regiune din Rusia si una din regiunile populate in care s-au inregistrat cele mai scazute temperaturi de pe planeta. Aici, in timpul zilei, lumina soarelui e blocata de fumul gros produs de 1ncend11le de

padure care au dus deja la evacuarea a 36 de persoane, majoritatea copii si batrani, din localitatea Kylaiy, din aceasta regiune, noteaza Siberian Times.

Autoritatile locale au numarat 156 de incendii de padure izbucnite in regiune. Iacutia se confrunta cu 1ncend11 devastatoare din luna mai 2021.

„Ploua cu cenusa si toata zona e acoperita de un fum gros”, a declarat Elena Alekseeva, jurnalist local la News. Ykt.
„Ploua cu cenusa si toata zona e acoperita de un fum gros”, a declarat Elena Alekseeva, jurnalist local la News. Ykt.

Siberia, cea mai intinsa regiune a Rusiei, cunoscuta pana in prezent sub denumirea de Regatul Permafrostului, se transforma in Capitala Focului, dupa ce incendiile de padure din aceasta vara au afectat deja 2 milioane de hectare de teren.

Locuitorii din regiunile aflate la est, vest si nord de capitala Iakutk spun ca abia mai pot respira din cauza fumului gros produs de incendii.

Animalele salbatice si-au parasit habitatele naturale si au invadat soselele. Pe retelele sociale au aparut imagini cu ursi care se plimba printre masini in cautare de hrana.

Peste 2.000 de pompieri se lupta cu incendiile de padure din Siberia, au declarat autoritatile locale.