Senatoarea exclusă din PSD

Senatoarea Roxana Pațurcă, exclusă din PSD pentru că a lipsit din Parlament în ziua moțiunii, a fost primită în PNL, la doar o zi după decizia luată în ședința Consiliului Politic Național al PSD, potrivit Realitatea TV.

Și deputaţii Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan au fost excluși de conducerea PSD pentru că au lipsit, sub diferite pretexte, de la şedinţa de plen comun a Parlamentului în care trebuia să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură.

Singura care a scăpat de pedeapsă este fostul ministru de Interne Carmen Dan a cărei mamă a fost confirmată cu COVID-19. Și deputatul Adrian Todor a susținut că a avut un motiv întemeriat să lipsească de la moțiune pentru că trebuie să stea în carantină până în 10 septembrie, lucru despre care afirmă că era cunoscut de Marcel Ciolacu: „E mai ușor să cadă niște capete mărunte, decât să-și asume responsabilitatea eșecului”, a spus Adrian Todor.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, l-a acuzat pe Cătălin Rădulescu, după ce acesta a lipsit de la ședința în care urma să se voteze moțiunea de cenzură, că „s-a speriat prea tare de o bronșită, dar până la a trăi pericolul de deces e o distanță foarte mare”

 

„Dlui. Rădulescu îi place să se prezinte, să se erijeze într-un bărbat politic. S-a speriat prea tare, din punctul meu de vedere, de o bronșită. De aici până la a trăi pericolul de deces, pe care-l tot clamează, e o distanță mare. Nu suntem copii. Înțelegem atunci când se întâmplă o astfel de fentă”, a spus Alfred Simonis.