Se vorbește tot mai mult despre valul al patrulea de coronavirus!

Se vorbește tot mai mult despre valul al patrulea de coronavirus, iar autoritățile și specialiștii sunt pregătite să ofere informații în acest sens.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că școlile se vor deschide din septembrie, dar vor fi impuse mai multe reguli.

Valeriu Gheorghiță, totul despre noul an școlar
Valeriu Gheorghiță a vorbit despre noul an școlar, în condițiile în care mai este puțin până la deschidere. Coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat că, personal, îşi doreşte ca în septembrie să înceapă şcoala cu prezenţă fizică, pentru că și el are doi copii care merg la școală.

Mai mult, anunță că masca de protecție va rămâne obligatorie în continuare în școli, pentru că riscul nu a trecut și chiar ar putea fi impuse reguli noi pentru elevi și profesori, în funcție de cum evoluează situația.

Medicul a explicat că a vorbit și cu ministrul Educației și au decis să le transmită românilor care au copii de școală și nu numai, că este nevoie să se vaccineze pentru a nu transmite virusul. Este perioada vacanțelor, oamenii sunt activi și virusul se pot împrăștia rapid. Pentru grupa de vârstă 12-15 ani, rata de acoperire vaccinală este de circa 3,5%, iar pentru 16-19 ani – de aproximativ 18%, un procent destul de mic, conform lui Gheorghiță.

„Mizez pe faptul că mulţi sunt plecaţi împreună cu părinţii în concedii, sunt activităţile de vară, vacanţă, dar cred că în perioada următoare şi acesta este mesajul nostru şi chiar astăzi am avut o discuţie cu dl Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, prin care să avem acelaşi mesaj comun, şi anume că ne dorim că până începe şcoala că un număr cât mai mare de părinţi, bunici să se vaccineze şi implicit să-şi protejeze copiii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Tulpina Delta, o amenințare tot mai mare
În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre noua tulpină de covid, despre care se spune că ar fi mult mai periculoasă. Valeriu Gheorghiță a declarat că varianta Delta încă nu este dominantă în România, însă se așteaptă ca în perioada numărul persoanelor cu această tulpină să crească.

 

Medicul militar a mai spus la începutul acestei săptămâni că numărul cazurilor cu tulpina Delta a crescut de cinci ori în ultimele 2 luni și că aceasta se răspândește mult mai repede decât celelalte.