Se fac angajări în Poliție din surse externe. Află ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a obține un loc

Vești bune pentru toți românii care caută un job! Anul acesta se fac din nou angajări din surse externe și sunt puse la bătaie sute de locuri. Pentru a putea intra în cursa pentru un loc de muncă în poliție, trebuie să îndeplinești mai multe condiții și să treci de anumite probe eliminatorii.

Angajări în Poliție

Cei care vor să devină polițiști primesc acum vești bune: Poliția Română caută 412 ajutoare pentru șefi de post. Încadrarea se face din sursă externă, ceea ce înseamnă că orice persoană eligibilă, care trece de probe și obține o notă bună, poate primi un loc în MAI.

Înscrierile se fac on-line, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs, în perioada 13 – 24 septembrie, inclusiv în zilele nelucrătoare. Până la data finală, dosarul trebuie să fie complet, pentru că nu se mai poate reveni asupra lui cu modificări.

Persoanele cărora le-au fost validate dosarele vor participa în perioada 11 – 19 octombrie la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice. Dacă sunt admiși și aici, urmează să susțină proba sportivă.

La data de 23 octombrie, va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă. Numirea candidaților se face în ordine descrescătoare, de la cea mai mare notă. Doar 412 persoane vor face parte din echipa MAI după ce trec de toate cele trei probe.

 

https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/posts/4212471342197401

Nu este prima dată când MAI face astfel de angajări. S-au mai făcut astfel de oferte și în anii trecuți pentru cei care au cel puțin 18 ani, sunt apți medical, au cazierul curat și cetățeni română. Toate informațiile le puteți afla de pe site-ul oficial MAI: https://www.mai.gov.ro/

Admitere la Poliție

Peste 1500 de posturi sunt scoase la concurs în şcolile de poliţie, în perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021. Locurile sunt repartizate în felul următor, la două dintre școlile de poliție din țară la care poți da admitere dacă vrei să urmezi o carieră în acest domeniu: 1.292 la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Prima probă eliminatorie este examinarea psihologică, urmată de proba sportivă. Cei care trec de proba sportivă ajung la ultima etapă a concursului, respectiv evaluarea cunoștințelor de limba română și de limba engleză. Dacă te afli printre cei cu cele mai mari punctaje, înseamnă că ai un loc asigurat.