Șase exerciții fizice care îți vor schimba total corpul într-o singură lună

Un program regulat de exerciţii îţi poate transforma corpul într-un timp foarte scurt. Descoperă cele mai simple exerciţii care-ţi tonifiază corpul într-o lună!

Ca să ajungi să ai corpul la care visezi nu este deloc un lucru uşor, însă cu ajutorul unui program strict de exerciţii poţi să-ţi tonifiezi musculatura. Iată cele mai eficiente exerciţii recomandate de site-ul Ideaspots şi care-ţi tonifiază corpul într-o lună! Acordă-le 10 minute pe zi şi vei beneficia de efectele spectaculoase!

1. Planşa

Exerciţiile de tip plank sau planşă sunt benefice pentru muşchii abdominali, dar şi pentru cei ai spatelui.

Pentru a include exerciţiul planşă în rutina ta zilnică nu ai nevoie de nimic special, cum ar fi un echipament sau diverse obiecte ajutătoare. Iată paşii pe care trebuie să-i respecţi pentru un exerciţiu de tip plank sau plansă standard:

1. Începe din poziţia de flotări, cu picioarele depărtate fără a depăşi linia şoldurilor.

2. Îndoaie braţele, astfel încât coatele să ajungă pe sol, iar greutatea corpului va fi susţină mai mult de coate.

3. Împreunează palmele.

4. Trunchiul şi posteriorul vor fi mereu în linie dreaptă, iar pe toate perioada exerciţiului abdomenul trebuie menţinut încordat.

5. Menţine această postură cât de mult poţi, pornind de la 50 de secunde la 2-3 minute.

Pentru a prelungi timpul în care menţii postura corect este recomandat să faci acest exerciţiu zilnic, încercând să măreşti gradual menţinerea posturii. Astfel că, la un moment dat pentru a lucra şi mai mult musculatura vei reuşi să menţii postura în timp ce ridici un picior sau o mână, fără să laşi deloc trunchiul sau posteriorul jos.

2. Flotări

Din poziţia de planşă, cu abdomenul încordat şi spatele drept se lasă corpul jos şi se ridică, folosindu-te de forţa braţelor. Acest exerciţiu este foarte bun pentru muşchii abdominali şi ai braţelor. În cazul în care nu ai forţa necesară în braţe este de preferat să pui genunchii pe saltea şi să te laşi cu trunchiul în jos pe mâini pentru a uşura mişcarea.

3. Genuflexiuni

Genuflexiunile se numără printre cele mai solicitante, dar şi extrem de importante exerciţii atunci când îţi doreşti ca picioarele tale să arate bine şi să ai un posterior perfect tonifiat.