Salată aperitiv “Delicioasă-ca-Mireasa” – Se prepară din 3 cartofi, 1 ceapă, 1 piept de pui, 4 ouă, 120g cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 1 ceapă
- 3 cartofi medii, fierți în coajă
- 1 piept de pui
- 100-120 g cașcaval
- 4 ouă fierte
- Maioneză după gust
- Sare și piper după gust
- 1 lingură sos de soia
- 1,5 linguri muștar cu boabe
Ingrediente necesare pentru marinarea cepei:
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri oțet 9%
- Apă fierbinte
Mod de preparare:
Tăiem ceapa în jumătăți subțiri de semilună, o punem într-un bol, adăugăm zahărul, oțetul, apa fierbinte și amestecăm. Lăsăm ceapa la marinat sub capac, timp de 15-20 de minute. Transferăm ceapa într-o strecurătoare și o lăsăm până marinada se scurge de pe ea.
Tăiem carnea în fâșii groase și scurte. Adăugăm sare, piper și sosul e soia, amestecăm și lăsăm deoparte timp de 30 de minute. ulterior, prăjim carnea într-o tigaie cu un pic de ulei încins, până va fi gata. O transferăm pe o farfurie și o lăsăm să se răcească.
Curățăm cartofii fierți și ouăle fierte. Dăm cartofii prin răzătoarea mare, gălbenușurile prin răzătoarea mică și albușurile prin răzătoarea mare. De asemenea, dăm și cașcavalul prin răzătoarea mică.
Asamblare: punem cartofii în mijlocul unul platou, răspândindu-i uniform și presându-i ușor cu lingura, formând un strat de o grosime de 1,5-2 cm. Presărăm sare și piper deasupra după care ungem cu maioneză.
Peste stratul de maioneză răspândim muștarul cu boabe, peste care punem carnea. Peste carne punem ceapa marinată pe care o ungem cu maioneză.
Răspândim gălbenușurile pe toată suprafața salatei și ungem cu maioneză. Răspândim cașcavalul ras pe toată suprafața salatei, cu mâinile. Presăm bine cu lingura, oferind salatei forma finală. Ungem stratul de cașcaval cu maioneză peste care răspândim albușurile. Avem grijă să nu presăm prea tare albușurile.
Opțional, putem presăra 1 linguriță se semințe de susan negru deasupra salatei, pentru decor. O dăm la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!