S-A AFLAT! Florin Cîţu nu s-a gândit să-şi dea demisia chiar dacă a condus băut în SUA. „În niciun moment! Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”

Premierul Florin Cîţu a susţinut sâmbătă declaraţii de presă la Palatul Victoria în care a dat detalii despre dosarul penal, deschis pe numele său pentru că a condus băut în SUA în urmă cu 20 de ani.

Declaraţiile premierului vin în contextul în care a fost atacat atât de preşedintele PSD, cât şi de colegii din coaliţia de guvernare, în contextul dosarului pe nal deschis pe numele său pe motiv că a condus băut în SUA în urmă cu 20 de ani.

Principalele declaraţii ale lui Florin Cîţu
„Am avut mai multe propuneri pentru rectificarea bugetară, pe care le-am pus la un loc pe toate. Duceau la un deficit de 7,3% din PIB. Nu am fost de acord cu aşa ceva, aşa că în ultimele două zile am refăcut propunerea pentru rectificarea bugetară pe care am publicat-o azi.

Am văzut că în spaţiul public a rămas greşeala mea făcută în urmă cu aproape 21 de ani în SUA.

informaţii fără a face cerere”

Cîţu explică dacă Iohannis şi Orban au fost informaţi despre faptul că a condus băut în SUA
„Nu am adus în discuţie acest eveniment în discuţiile cu domnul preşedinte. În ceea ce-l priveşte pe Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni i-a arătat această hârtie, spunând că o are. Presupun că avea această informaţia”

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre această situaţie, Cîţu a răspuns:

„Am discutat cu domnul preşedinte. Trebuie să fie foarte clar. Această nu trebuie să fie o situaţie pe nală despre care vorbim. Sunt legislaţii diferite în România şi în SUA. Nu se califică sub nicio formă.

Am discutat cu domnul preşedinte şi despre acest subiect şi despre rectificare”

Florin Cîţu nu demisionează după scandaIuI   dosarului pe nal deschis pentru că a condus băut
„Nu, în niciun moment! În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început şi trebuie să le ducem la căpăt. E un eveniment care s-a întâmplat în urmă cu 21 de ani pe care îl regret. În SUA are niciun fel de implicaţii pentru ceea ce facem noi astăzi”

Cîţu, după atacurile USRPLUS: „Am fost surprins neplăcut”
Rugat să comenteze afirmaţiile colegilor din coaliţie care susţin că ar fi o problemă de moralitate, Cîţu a reacţionat:

„Am văzut şi eu declaraţiile şi am fost surprins neplăcut pentru că nu am auzit nicio declaraţie atunci când un director al CFR Călători a lăsat oamenii opt ore fără să-i ajute sau nu am văzut niciun fel de discuţii când astăzi parterii de coaliţie îşi strângeau mâna cu Dragnea pe treptele PSD sau îi aveau lângă ei pe oamenii PSD”

Cîţu nu i-a spus lui Iohannis că avea dosar penal atunci când a fost numit premier
„Nu, au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier. Nu am considerat în acel moment. Poate că ar fi trebuit, dar nu am considerat că este element important pentru această funcţie”

„Nu am considerat relevant acest subiect pentru funcţia din România. Cazierul meu în România este curat şi ceea ce s-a întâmplat acum 21 de ani nu am considerat relevant. Poate că ar fi trebuit să spun acest lucru”

Premierul răspunde ce i-ar spune unui tânăr care se urcă bă ut la volan. „Această toleranţă zero ar trebui implementată şi în România”
„Aş spune ceea ce îi spun fiecărei persoane din momentul în care mi s-a întâmplat mie, că nu trebuie făcut. Niciodată nu trebuie amestecate alc00lul şi condusul. Mi-am învăţat lecţia! Nu mi s-a mai întâmplat niciodată de atunci.

Este ceva ce niciodată nu aş susţine şi de fiecare dată am fost împotrivă. Poate e nevoie şi în România să ne uităm la legislaţie pentru că în SUA legislaţia este mult mai dură.

Această toleranţă zero ar trebui implementată şi în România”

Florin Cîţu, noi dezvăluiri despre momentul în care a condus băut
„Este un moment la care te uiţi şi nu vrei să ţi-l aduci aminte. Este o situaţie prin care nu am dorit să trec niciodată şi n-a mai trecut prin acea situaţie niciodată.

Era o sâmbătă, 3 decembrie. Fusese ziua colegului meu de cameră şi de acolo veneam. Doar ştiu că am băut în de ajuns încât să depăşesc limita legală. Cred că bere am consumat.

Nu pot să duc 7-8 beri. Am băut ca să depăşesc limita legală şi am fost oprit.

Am recunoscut imediat că am consumat băuturi alc00lice şi am respectat toate procedurile legale pe care le avem în statul Iowa. Nu a fost nimic special.

Am stat (la secţie) până la terminarea tuturor procedurilor, un mimim pentru statul Iowa. Exact cât a trebuit. Nu mai ştiu exact”

Întrebat dacă a fost pusă să achite cazarea şi masa pentru zilele în care a fost încarcerat, Cîţu a explicat:

„Din ce îmi aduc aminte, n-au fost 48 de ore, dar am plătit tot ce a fost nevoie sau dacă a fost nevoie să plătesc, am plătit. Am respectat toată legislaţia, toate recomandările instanţei. Subiectul a fost închis din momentul respectiv”