S-a aflat! Când pică Crăciunul în 2021? Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Domnului, în calendarul creștin ortodox
Pe ce dată e Crăciunul în 2021. Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Domnului. Vezi ce semnificație are această sărbătoare celebrată în întreaga lume.
Pe ce dată e Crăciunul în 2021
Crăciunul este sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos și se celebrează în fiecare an la data de 25 decembrie.
Crăciunul este una din cele mai așteptate sărbători de pe an, iar în jurul acesteia se respectă o mulțime de tradiții și obiceiuri.
Crăciunul marchează Nașterea Domnului Iisus Hristos și este una dintre cele mai importante sărbători de peste an.
Crăciunul 2021. Semnificația sărbătorii
În ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, preoții merg din casă în casă cu icoana ca să vestească Nașterea Domnului. Gospodinele fac curățenie în casă și pregătesc masa de Crăciun, plină de bucate îmbietoare, iar copiii merg la colindat, vestind Nașterea Domnului.
Creștinii sărbătoresc Crăciunul de peste 2000 de ani.Această sărbătoare celebrează Nașterea Domnului Iisus Hristos. Crăciunul
este o sărbătoare care se petrece în familie, fiind marcată de obiceiuri și tradiții precum colindele, venirea lui Moș Crăciun,
împodobirea bradului și masa specială pregătită pentru a sărbători alături de cei dragi.
În tradiţia populară se spune că Fecioara Maria trebuia să-l nască pe fiul lui Dumnezeu şi umbla, însoțită de Iosif, din casă în casă, rugând oamenii să-i ofere adăpost.
Ajunsă la casa bătrânilor Crăciun și Crăciunoaia, aceștia nu o primesc pentru a nu le “spurca” locuinţa prin nașterea unui copil conceput din greșeală.
Ajunsă la capătul puterilor, Maria a intrat în ieslea vitelor, unde au apucat-o durerile nașterii. Crăciunoaia a auzit-o şi i s-a făcut milă,
astfel încât a ajutat-o în rol de moașă. Crăciun a aflat, s-a supărat și i-a tăiat bătrânei mâinile, apoi, de frică, a fugit de acasă.
Crăciunoaia a umplut, cum a putut, un ceaun cu apă, l-a încălzit
și l-a dus să spele copilul. Maria i-a zis să încerce apa și când a băgat cioturile mâinilor, acestea au crescut la loc. În altă variantă a poveștii, Maria suflă peste mâinile Crăciunoaiei și acestea cresc la loc. scrie wowbiz.ro