România intră în scenariul roșu! Restricții dure: Nunțile sunt interzise

Localitățile din România intră în zona roșie! Tot mai multe persoane sunt depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Autorităţile au impus astfel măsuri drastice. Restricțiile se vor impune zonal, în funcție de rata de incidență, potrivit declaraţiilor Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dar și șeful DSU, Raed Arafat.

Tot mai multe zone din România au intrat în scenariul roșu, iar din acest motiv oamenii vor suporta restricţii din ce în ce mai dure. Mai exact, nunțile și botezurile planificate vor fi amânate, iar în ceea ce priveşte industria horeca este din nou pusă în aşteptare.

Localitățile din România intră în zona roșie!
În comuna Feleacu din Județul Cluj, autoritățile au impus măsuri drastice după creșterea numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

Localitatea se află la doar 7 kilometri de Cluj-Napoca, iar incindența a depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Rata îmbolăvirilor de situează la 3.37, iar de joi, 9 septmebrie, toți locuitorii sunt nevoiţi să se conformeze cu noile schimbări.

Organizarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, desfășurarea de festivaluri, activități recreative și sportive sunt interzise din data precizată. Mai mult decât atât, barurile, restaurantele, discotecile și cazinourile sunt închise și nu pot fi organizate evenimente private.

În acelaşi timp, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis în cursul săptămânii trecute o nouă serie de restricții pentru comuna Mărgău, după ce rata incidenței a depășit 12 la mia de locuitori.

Probleme sunt și în Arad. Au fost introduse restricții de circulație în mai multe localități din județ.

În Denza, inciența cazurilor a ajuns la 10,14 la mia de locuitori, iar din weekend vor fi introduse restricții de circulație pe timp de noapte. De asemenea, magazinele au un program special, de până la ora 18:00.

În Igești, problema este similară. Rata cazurilor a ajus tot la 10,14, iar Consișiul Județean Arad a stabilit măsuri clare.