Ingrediente
10 mere
1 borcan dulceata, dupa gust
200 g zahar
5 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
5 linguri ulei
esenta de vanilie
1 plic praf de copt
500 ml frisca
fructe
Cum se prepară?
Caramelizezi 200 g zahar in cratita in care vei prepara tortul, dar sa nu il arzi prea rau pentru ca devine amar. Decojesti merele, le indepartezi cutia cu seminte, le umpli cu dulceata si le pui peste zaharul caramelizat. Dai merele la cuptorul incins, 15 minute.
Bati albusurile spuma tare cu 5 linguri de zahar. Mixezi galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi torni crema obtinuta peste albusuri si omogenizezi.
Adaugi faina amestecata cu praful de copt si cernuta. Scoti cratita din cuptor, torni compozitia, apoi o bagi iar la cuptor 40 de minute.
Lasi 20 de minute sa se raceasca tortul, apoi il rastorni pe un platou. Dupa cateva ore il ornezi cu frisca si fructe de sezon.