Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tort de casă Pădurea Neagră – Tort rapid și delicios, foarte ușor de făcut

Rețetă cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Tort de casă Pădurea Neagră – Tort rapid și delicios, foarte ușor de făcut – Rețetă de nota 10

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 ouă mari
  • 140 g zahăr tos
  • 120 g făină
  • 20 g pudră de cacao
  • 25 ml apă
  • 12 g praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru crema fiartă cu vișine:

  • 350 g vișine din compot și 350-400 ml sirop
  • 4-5 linguri zahăr
  • 50 g amidon alimentar
  • 10 g zahăr vanilat
  • Jumătate linguriță scorțișoară

Ingrediente necesare pentru frișcă:

  • 500 ml frișcă lichidă 30%
  • 40 g zahăr pudră
  • 2 plicuri întăritor frișcă

Pentru această rețetă folosim o tavă de 22 cm

Mod de preparare:

Pentru blat, punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm apa, jumătate din zahăr și mixăm până obținem o compoziție ușor spumoasă. Separat, începem să mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Treptat, adăugăm și zahărul rămas și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă.

Ne întoarcem la gălbenușuri: cernem pudră de cacao, făina și praful de copt în bol și omogenizăm cu mixerul. Adăugăm un sfert din spuma de albușuri și omogenizăm la viteză mică. Amestecând cu o spatulă, tot la viteză mică, adăugăm treptat și spuma rămasă și omogenizăm.

Transferăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute după care reducem temperatura la 170 de grade și mai coacem blatul timp de 5-7 minute.

Îl scoatem din cuptor, presărăm un pic de făină deasupra aluatului și îl răsturnăm pe un grătar. Îl lăsăm să se răcească după care îndepărtăm hârtia de copt și tava de pe el.

Pentru cremă, scurgem siropul de la vișine într-un vas. Punem deoparte 12 bucăți de vișine și cele rămase le tocăm un pic cu cuțitul.

Amestecăm amidonul cu un pic de sirop. Punem siropul rămas la fiert, adăugăm zahărul tos, cel vanilat și scorțișoara. Amestecăm și când începe să fiarbă, adăugăm amestecul de amidon. Omogenizăm și după ce se îngroașă, încorporăm și vișinele tocate. Transferăm crema într-un poș.

Mixăm frișca spumă tare, împreună cu zahărul pudră și întăritorul.

Asamblare: tăiem blatul în 3. Transferăm frișca într-un poș și o punem pe primul blat, așa cum se vede în imaginea de mai jos. Umplem spațiile libere cu crema de vișine. Acoperim cu al doilea blat, acoperim cu încă un strat de frișcă și cremă peste care punem al treilea blat.

Decorăm cu frișca rămasă și suprafața și marginile tortului. De asemenea, putem decora în continuare marginile tortului cu biscuiți cu cacao măcinați. Punem și vișinele puse deoparte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!