Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tort de casă “Pădurea Neagră” – Rapid, ușor și delicios, cu adevărat delicios!
Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă “Pădurea Neagră” – Rapid, ușor și delicios, cu adevărat delicios!
Ingrediente necesare pentru blatul cu cacao:
- 6 gălbenușuri
- 6 linguri zahăr
- 6 albușuri
- 1 praf de sare
- 4 linguri migdale măcinate
- 2 linguri pudră de cacao
- 4 linguri făină
Ingrediente necesare pentru umplutura de vișine:
- 100 ml sirop de vișine
- 60 g zahăr pudră
- 25 g amidon alimentar
- 1 lingură coniac de cireșe
- 300 g vișine
Ingrediente necesare pentru stratul cu frișcă:
- 30 ml apă
- 1 lingură gelatină
- 200 g ciocolată albă
- 30 ml frișcă lichidă pentru ciocolată
- 250 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 70 ml apă
- 150 g zahăr
- 2 linguri coniac de vișine
Ingrediente necesare pentru decor:
- 200 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm spumă. Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri, amestecând ușor cu spatula. Încorporăm și migdalele măcinate, pudra de cacao. La final, încorporăm și făina cernută.
Transferăm compoziția într-o tavă rotundă de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcorească timp de câteva minute. Ulterior, trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor tăvii și răsturnăm blatul pe un platou pudrat cu zahăr pudră. Lăsăm să se răcească, îndepărtând hârtia de copt.
Pentru decor, topim ciocolata pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare. Turnăm pe o suprafață de sticlă și o întindem cât mai subțire. Dăm la frigider.
Pentru umplutura de vișine, din cantitatea de vișine punem deoparte aproximativ 20 de bucăți (pe cele mai frumoase, pentru decor). Turnăm siropul de vișine într-un vas. Adăugăm zahărul pudră, amidonul și omogenizăm. Adăugăm vișinele și punem pe foc mediu până compoziția se îngroașă. Luăm vasul de pe foc și încorporăm coniacul de vișine. Lăsăm umplutura să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Pentru stratul cu frișcă, amestecăm gelatina cu apa. Separat, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu 30 ml de frișcă lichidă. Amestecăm până la omogenizare, adăugăm gelatina și încălzim până gelatina se dizolvă. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.
Mixăm frișca (250 ml) spumă tare. Adăugăm 1 lingură de frișcă în ciocolata, omogenizăm după care turnăm totul înapoi în frișca bătută și amestecăm ușor, până la omogenizare.
Pentru sirop, punem apa și zahărul într-un vas. Punem pe foc și încălzim până zahărul se dizolvă. Fierbem timp de 10 minute, luăm de pe foc și adăugăm coniacul.
Asamblare: tăiem blatul în 3. Punem primul blat înapoi în tavă și îl însiropăm cu siropul cald. punem jumătate din umplutura cu vișine, jumătate din umplutura cu frișcă și acoperim cu al doilea blat însiropat. Punem încă un strat de vișine și unul de frișcă și acoperim totul cu ultimul blat. Dăm la frigider pentru 1 oră.
Scoatem ciocolata topită din frigider și o mărunțim, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Scoatem tortul din frigider și decorăm: îndepărtăm inelul tăvii, decorăm marginile și suprafața cu frișcă bătută (200 ml). Punem decorul de ciocolată pe margini, frișca rămasă pe suprafața tortului, împreună cu vișinele puse deoparte și ciocolata rămasă.
Dăm tortul înapoi la frigide pentru 3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!