Restricții dure au intrat in VIGOARE în România. Barurile și restaurantele se închid!

Barurile și restaurantele vor fi închise, după ce situația epidemiologică s-a deteriorat în ultimele zile.

România se confruntă cu o situație devastatoare, după ce în ultimele zile numărul cazurilor de Covid-19 a crescut semnificativ.

Astfel, începând de astăzi, două localități vor fi restricționate, după ce rata de infectare a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori.

Restricții dure de ASTĂZI în România. Barurile și restaurantele se închid!
În județul Iași, autoritățile au luat decizia de a impune restricții în două localități, după ce numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut dramatic.
Mai mult, rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Este vorba despre comunele Ceplenița și Răchiteni din județul Iași. Autoritățile au luat decizia să impună de astăzi măsuri restrictive pentru localnici. Astfel, CJSU a luat hotărârea de a închide localurile, restaurantele și cafenelele, iar evenimentele, precum nunți, botezuri și mese festive vor fi interzise.

Rata incidenței din comuna Ceplenița, județul Iași, a ajuns la 3,09 la mia de locuitori.

Iar în comuna Răchiteni, rata de infectare este de 3,04 la mia de locuitori.
”Suntem în situaţia nedorită cu două comune din Iaşi – Cepleniţa şi Răchiteni – în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Respectăm legislaţia care specifică măsurile care trebuie luate astfel încât să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2. Vom urmări cu atenţie evoluţia pandemică din cele două comunităţi şi vom pune accent pe vaccinarea populaţiei”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Restricțiile vor intra în vigoare pentru următoarele două săptămâni. CJSU Iași a luat decizia de a interzice activitățile cu publicul a angajaților economici,restaurante, localuri, cafenele, atât în interior, cât și la terase.

Nici operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc, nici cei care organizează spectacole în aer liber, concerte, festivaluri, dar și alte evenimente culturale nu mai au voie să le susțină, fiind interzise în următoarea perioadă.

Pe această listă sunt adăugate și nunțile și botezurile, dar și mesele festive