Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după ce a aflat că Viorica Dăncilă a devenit consilier la BNR: „Întâi am crezut că nu văd bine”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat acid după numirea fostului premier Viorica Dăncilă pe post de consilier de strategie al BNR, într-un editorial pentru Republica.

„V. Dăncilă, angajată consultant de BNR. Întâi am crezut că nu văd bine, pe urmă a apărut poza pe ecran. Marele sfetnic Vasilescu Adrian Gură de Aur ne-a dăruit și o explicație: „Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe… Poate deschide uși…”.

Carevasăzică, dacă ești suficient de multă vreme o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare – iată o axiomă din gândirea BNR. Dacă mandibulezi avec un barosan european la o masă, când te ridici ești înconjurată de o aură care-ți deschide toate ușile, mai ceva ca un șperaclu. Ca să nu mai vorbim de faptul, cu totul magic, că V. Dăncilă a băut cafea, stimați concetățeni, nu vreun nenorocit de ceai sau o fanta, CAFEA. Știți dumneavoastră ce înseamnă să bei o cafea la Europa? Habar n-aveți.” a scris Cristian Tudor Popescu.

Vasilică Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale Române. Fostul premier ar urma să fie pe poziţii de la 1 iunie 2021.

Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde este funcția pe care Viorica Dăncilă o va ocupa la BNR. Fostul prim-ministru urmează să înceapă programul de la data de 1 iunie.

Mai mult decât atât, alături de Viorica Dăncilă, în echipa de consilieri ai lui Mugur Isărescu ar urma să se alăture și fostul premier Petre Roman.

Viorica Dăncilă a confirmat informația pentru știripesurse.ro.

Fostul premier a lăsat politica și oferă consultanță

A trecut aproape un an și jumătate de la demisia din fruntea PSD, iar multă lume se întreabă cu ce se ocupă acum Viorica Dăncilă. La acel moment, social-democrata obținuse cel mai slab scor din istoria partidului la alegerile prezidențiale. Însă timpul a trecut, astfel că ușor-ușor fostul premier al României s-a detașat de mediul politic autohton.

Viorica Dancila, fostul premier al României și candidat PSD la alegerile prezidențiale, a renunţat complet la viaţa politică. Mai mult, aceasta spune că este mulţumită de ceea ce face în prezent. În Duminica Floriilor, cu ocazia zilei sale de nume, Viorica Dăncilă a fost invitată la emisiunea „News Magazine”, de la Antena 3. Fostul prim-ministru social-democrat a declarat că va rămâne o persoană activă, însă nu în lumea politică, de care s-a detașat complet.

Cu ce se ocupă acum Viorica Dăncilă

Fostul președinte al Partidului Social Democrat și prim ministru al României a transmis în urmă cu câteva săptămâni că a terminat definitiv cu domeniul politic, iar în aceste momente se ocupă exclusiv cu mediul de afaceri. Astfel, Viorica Dăncilă exclude din start ideea de a se înregimenta într-un partid și că nu se va mai întoarce niciodată în politică.