Raed Arafat, acuzat că nu poartă mască în public. Cum justifică imaginile apărute cu el

Tot mai mulți oameni au declarat război măștilor de protecție, preluând acest curent din străinătate. Acestea, alături de celelalte măsuri impuse în contextul creșterii incidenței, au adus oamenii în stradă, nemafiind vorba doar despre nelipsitul accesoriu. Revolta oamenilor se întețește atunci când observă că autoritățile nu respectă legea. De pildă, Raluca Turcan sau Vlad Voiculescu. Nu este și cazul lui Raed Arafat, care a venit cu lămuriri în ceea ce privește imaginile apărute cu el, într-un complex comercial, nepurtând mască.

Explicațiile lui Raed Arafat după ce a fost acuzat că nu poartă mască de protecție în public. „Imaginile sunt vechi”

Recent, pe rețelele de socializare au fost răspândite unele imagini cu șeful DSU în piață, la cumpărături. Acesta nu purta mască de protecție, motiv pentru care a fost pus la zid de internauți. Arafat a explicat, într-o postare pe contul de Facebook, faptul că imaginile cu acesta sunt vechi, dinainte ca masca să devină obligatorie în toate spațiile, fie închise, fie deschise. Drept dovadă, spune el într-o glumă, stau cele 12 kilograme în plus pe care le avea atunci.

„Cu câteva ore mai devreme au apărut pe mai multe conturi postări care folosesc o poza cu mine la cumpărături, fără mască, insinuând că ar fi o poză recentă în contextul deplasării mele într-o misiune oficială în afara României. Țin să aduc la cunoștință celor care au văzut această poză în diferite postări, că poza nu este una recentă, fiind de mai mult decât un an, când purtarea măștii nu era obligatorie.

Ca să fac și o glumă, între ziua în care a facut cineva poza respectivă și ziua de astăzi, sunt cu aprox. 12 kg mai puțin! Cei care încearcă din răsputeri să mă denigreze, cu siguranță vor continua să facă acest lucru lansând informații false peste tot și cu oricare ocazie pe care o au. Am încredere că marea parte a populației știe acest lucru deja!”, a scris șeful DSU pe internet.

Vlad Voiculescu, fără mască în Parlament. A primit amendă 1.500 de lei 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, primul care ar trebui să respecte regulile, este în realitate ultimul. El a fost surprins, în urmă cu șase zile, pe holurile Parlamentului, stând liniștit, fără să poarte mască, ba chiar s-a întâlnit și cu un personaj, tot fără să își așeze accesoriul pe față în discuția cu acesta. Raluca Turcan, aproape în aceeași situație, a primit o sancțiune de 500 de lei.

„Direcția Generală de Poliției a Municipiului București vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancționat contravențional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măștii de protecție”, a transmis Poliția.