PSD a scazut semnificativ in sondaje

Partidul Social Democrat a scăzut semnificativ în sondaje în luna august, atingând cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Pe primul loc în preferințele electorale ale românilor se află în continuare PNL.

PSD a scăzut de la 23,4% în iulie la 20,8% în această lună, celmai slab scor din ianuarie (20,6%), potrivit unui sondaj realizat de IMAS înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale, la comanda EuropaFM.

Liberalii rămân în continuare pe primul loc în sondaje, fiind creditați cu 33,6% din intenţiile de vot. PNL a fost răspunsul dat de cei mai mulți dintre români cărora le-a fost adresată întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”

Pe locul 3 în ierarhia politică este Alianţa USR – Plus, cu 18,3% din opţiuni – o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa era pentru prima dată inclusă în sondaj.

Partidul condus de Victor Ponta – Pro România -a crescut cu aproape un procent în luna august, ajungând la 10,6%. Și UDMR a înregistrat o creltere semnificativă, de peste 2%. Formațiunea este creditată cu 5,7% din intențiile de vot în august, față de 3,4% luna anterioară

Pe de altă parte, PMP se află în continuare sub pragul electoral care i-ar permite să intre în parlament, având un scor de doar 4,1%. În aceeași situație se flă și ALDE, creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot.

 

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.