Profeţia cumplită a lui Streinu Cercel. Se întâmplă peste exact 6 săptămâni

Veşti extrem de proaste venite de la specialişti. Ne aşteaptă vremuri grele şi totul se va întâmpla curând. Mai exact, peste aproximativ 6 săptămâni. Adrian Streinu Cercel dezvăluie că vom avea parte de o explozie a cazurilor noi de COVID, iar cei nevaccinaţi vor avea cel mai mult de suferit.Un nou val de COVID va lovi România în cel mai scurt timp, iar urmările vor fi extrem de grave. O spune parlamentarul PSD, Adrian Streinu Cercel, care este şi şef al Comisiei de Sănătate din Senat. Mai mult, Cercel a vorbit şi despre noi restricţii de la 1 august.

Noi restricţii în România

Adrian Streinu Cercel spune că mai multe foruri la nivel mondial au ajuns la un consens. Valul patru al pandemiei va fi foarte grav şi orice ar putea fi posibil în materie de restricții. „Orice este posibil dar, repet, aceste măsuri restrictive sunt mai puțin importante.

Important este că lumea trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele până acum s-a demonstrat că vaccinurile pot proteja împotriva tulpinii Delta.

Persoanele vaccinate nu vor avea forme grave ale bolii

Una este să te infectezi și alte este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale.

Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă”, a spus Adrian Streinu Cercel, conform Antena 3.

Cercel spune că este puţin probabil să se apeleze la a treia doză de vaccin. În cazul în care se va lua măsura, se va adresa unor categorii de persoane. „Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea.

Ca atare lucrurile vor putea diferi în funcție de evoluția contextului epidemiologic dar lumea trebuie să înțeleagă cu o persoană care nu este vaccinată și se infectează va transmite mult mai mult virusul populație și în jur pentru că rata de înmulțire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decât la persoanele vaccinate, de aceea este bine să ne vaccinăm.

Trebuie găsită o cale de mijloc și trebuie găsită foarte repede, timpului trece fantastic de repede. Luna august este o luna plina de concedii respectiv de aglomerație și avem foarte multe locuri în care sunt foarte multe persoane și care evident nu poartă mască, deci ca acolo transmiterea este la ea acasă.

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Adrian Streinu Cercel, conform sursei citate.