Prin ce a trecut Ivan Patzaichin în ultimele luni de viață. Se deplasa cu cadru metalic, nu voia să vorbească nici la telefon

act.ro, Ivan Patzaichin era internat la Spitalul Elias după ce a fost diagnosticat cu o b.oală incurabilă. Marele sportiv nu a vurt să fie văzut în starea în care ajunsese din cauza b.olii. Spunea că își dorește ca lumea să-l știe așa cum a fost.

Ivan Patzaichin se deplasa cu ajutorul unui cadru metalic și refuza să vorbească la telefon. Telefonul său mobil era la fiica lui, Ivona Beatrice. Ea îi spunea cine l-a sunat, iar el decidea cu cine să vorbească.

Ivan Patzaichin urma să meargă să se trateze în străinătate, în Turcia sau Israel, după ce a acceptat cu greu această variantă. Însă, din păcate, celebrul canoist n-a mai apucat să facă acest lucru.

În urmă cu câteva luni, Ivan Patzaichin a trecut printr-o cumpănă din cauza b.olii, dar medicii de la Spitalul Elias din București au reușit să-l stabilizeze.

Familia lui Ivan Patzaichin a transmis un mesaj scurt și tulburător pe pagina lui de Facebook în urma de.c.esului său: ”Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia”. Anunțul a iscat numeroase comentarii prin care mulți români și-au exprimat regretul.

”E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos.

Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Con.doleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odi.hnească!”, a fost mesajul pe care l-a publicat pe Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

După ce s-a retras din viața sportivă, Ivan Patzaichin a înființat Asociația “Ivan Patzachin – Mila 23” și a pus bazele proiectului ”Rowmania” , o campanie națională de promovare a patrimoniului local. Dincolo de performanța legendară pe care a făcut-o în sport, marele canoist a fost și un afacerist de succes.