Petrișor a fost ucis de un șofer, apoi abandonat pe marginea drumului, în Italia. Mama băiatului cere să se facă dreptate

Magdalena, o mamă româncă din Italia, cere să se facă dreptate pentru fiul ei, Petrișor Vasile Cioroabă, ucis de un şofer şi abandonat pe marginea unui drum, în septembrie 2019. Băiatul se întorcea pe jos de la discotecă, în momentul tragediei.

  • Petrișor Vasile Cioroabă avea 18 ani și locuia în Palazzo Pignano.
  • El a fost spulberat cu mașina de un șofer, care ar fi fugit de la locul accidentului.

Audierile în procesul intentat împotriva lui Edgar Lucca, un cetățean italian de 26 de ani, acuzat că l-a ucis cu maşina pe Petrişor, iar apoi a fugit de locul accidentului, au fost amânate pentru 22 martie.

Petrișor Vasile Cioroabă avea 18 ani și locuia în Palazzo Pignano.

La 2 septembrie 2019, la 36 de ore după ce l-a lovit pe român cu mașina, pe o stradă puțin circulată, care duce spre Scannabue, Lucca s-a întors la locul accidentului, l-a găsit pe român zăcând fără viaţă pe caldarâm şi a alertat autorităţile.

„Am crezut că am lovit un parapet”, a declarat atunci şoferul citat de La Provincia di Cremona.

Italianul era la volanul maşinii sale, un Fiat Punto, şi se întorcea acasă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 septembrie. La fel şi Petrişor.

Tânărul de 18 ani tocmai ieșise din clubul de noapte Magika, unde petrecuse seara cu niște prieteni, şi mergea pe jos, spre casă.

Petrișor a fost lovit în plin de mașină, luat pe capotă și aruncat 24 de metri, pe câmp

Lucca susţine că a aflat de pe rețelele sociale despre dispariția tânărului de 18 ani în zona în care a avut accidentul şi aşa a realizat că l-a lovit pe tânărul de 18 ani.

Între timp, după ce întreaga zi de duminică l-au așteptat, iar mai apoi l-au căutat în zadar, părinţi au mers luni dimineață la poliție, unde au depus o plângere, iar căutările au fost preluate de autorități.

Însă, trupul românului a fost descoperit doar după ce italianul a mers la poliţie şi a indicat locul.