Persoanele care lucreaza la NEGRU ar putea beneficia de pensie! Ministrul Muncii a facut deja anuntul

Raluca Turcan lansează un nou proiect al pensiilor, iar beneficiarii acestor venituri sunt cei care lucrează la negru. Cine sunt cei care vor primi pensii speciale de la stat?

Ministrul Muncii a pregătit un nou proiect al pensiilor în cazul persoanelor care fac munci casnice.

Aproximativ 1,2 milioane de români care prestează activități în domeniul casnic vor putea avea o serie de avantaje, după cum se arată în noul proiect înaintat de Raluca Turcan.

Raluca Turcan, un nou proiect al pensiilor pentru persoanele care lucrează la negru

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a pregatit un nou proiect al pensiilor în care se arată că persoanele care prestează activități casnice la negru vor putea beneficia de o serie de avantaje din partea statului.

Turcan a anunțat reglementarea activităților desfășurate de bone, bucătărese, grădinari, șoferi personali și alte categorii de lucrători casnici,

aceștea ar putea fi plătiți printr-un sistem de tichete înregistrate de ANOFM.

Ministrul Muncii a anunțat că a dezbătut împtreună cu repezentanții patronatelor și sindicatelor din România subiectul

reglementării activităților casnice care sunt desfășurate la negru, fără ca persoanele care prestează aceste activități să aibă aigurare medicală sau pensie.

”Am dezbătut astăzi reglementarea activităților casnice cu reprezentanții patronatelor și ai sindicatelor, având cu toții convingerea că acest demers va aduce o serie de avantaje pentru piața muncii și pentru

sistemul public de pensii, dar mai ales pentru toți cei care astăzi muncesc în acest fel, fără a fi asigurați medical și fără a putea să obțină un drept de pensie”, aanunțat Raluca Turcan.

1,2 milioane de români s-ar putea bucura de venituri din partea statului

Datele emise de Institutul Național de Statistică arată că 39% din populația României este inactivă.

Astfel, Raluca Turcanu este de părere că cei 1,2 milioane de români care prestează, majoritar, activități în domeniul casnic la negru, s-ar putea bucura de beneficii din partea statului.

”Efectele acestui proiect vor consta în reducerea muncii nedeclarate, în introducerea de categorii profesionale care nu se regăsesc în prezent în piața muncii și în creșterea numărului celor care vor plăti

contribuții de asigurări sociale pentru a avea acces la servicii medicale ori la obținerea unui drept de pensie. scrie kanald.ro