Pericolul nevăzut din carnea trasă în pachet cu folie: “De ce rămâne roz mai mult de o săptămână?! Este bombardată cu aditivi”

Atunci când cumpăraţi carne pentru cei mici luaţi-o din galantar. Vrac, tăiată pe loc! Chiar dacă e mai uscată şi mai închisă la culoare.

Carnea trasă în pachet cu folie, care are termen de valabilitate de o săptămână, nu poate da bine la vitrină fără să fie în prealabil bombardată cu aditivi.

Culoarea atractivă, dar şi apa din interior, sunt menţinute de nitritul de sodiu – o substanţă pe care o găsim în aproape toate mezelurile. Odată ajunsă în stomac, după consum, substanţa dă peste acidul clorhidric.

De pe urma reacţiei dintre elemente, rezultă substanţa înalt toxică numită NITROZAMINĂ.

Dr. Ştefan Voicu: “Nitratul de sodiu nu e o substanţă dăunătoare prin ea însăşi, cu un mic amendament. Când ajunge în stomac dă întotdeauna în acid clorihidric, reactioneza şi dă un compus chimic numit nitrozamina, este un agent cancerigen extrem de puternic. Foarte puternic”.

Nitritul de sodiu are un gust uşor sărat şi se confunda uşor cu sarea de bucătărie. Pe carnea neprocesata, trasă în folie însă, nu îl găsim descris.

Deşi ea rămâne roz mai mult de o săptămână! De ce oare?

Substanţa pe care o producem în stomac, după ce mâncăm produse din carne aditivate, nitrozamina, o găsim şi în fumul de ţigară. Şi iată încă un motiv să NU fumaţi în spaţii închise mai ales dacă aveţi copii:

În aer, găsim o concentraţie de azot de aproape 80%. Nitrozamina din fumul de ţigară se combină şi cu azotul din aer. Formează o substanţă de asemenea cancerigena care persistă mult timp în aerul din casă. Chiar dacă aerisiţi! Iar aceasta e doar chimie şi nu o interdicţie sau o atenţionare de pe pachetul de ţigări.