Pacient cu COVID cere disperat ajutor, în timp ce este târât de medici | VIDEO

Pacient cu COVID cere disperat ajutor, în timp ce medicii încearcă să-l ducă înapoi în spital. Aceste imagini au fost suprinse la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin. 

Se pare că barbatul bolnav de COVID a fugit din spital. Nu a ajuns însă prea departe, el fiind găsit de medici. În imaginile publicate pe internet se vede cum bărbatul este târât de cadrele medicale, în încercarea de a-l duce înapoi în unitatea spitalicească.

Pacient cu COVID cere disperat ajutor

El se târâie pe jos, cerând ajutor, iar medicii îi fac cu greu față. Acesta le implore pe asistente să nu îl interneze din nou. Imaginile au fost filmate de un trecător și publicate apoi pe Facebook.

O asistentă îl întreabă pe bărbat de ce filmează, iar el spune că vrea să arate cum sunt îngrijiți oamenii. Nu se știe ce s-a întâmplat cu exactitate și de ce pacientul are această reacție. În timp ce IJP Mehedinţi a deschis un dosar penal pe numele bărbatului, conducerea Spitalului din Drobeta-Turnu Severin a anunţat că va face o anchetă internă.

Cum arată meniul unui pacient COVID internat în spital

Mulți pacienți se plâng de condițiile din spitale. Întreaga Românie a privit cu groază imaginile de groază de la Spitalul din Reșița, acolo unde pacienții erau lăsați să zacă pe holuri, fără ca cineva să le întindă o mână de ajutor.

Sistemul sanitar românesc are mai probleme, iar pandemia de coronavirus le-a intensificat. Nu avem suficiente locuri la ATI pentru pacienții aflați în stare gravă și nici medici care să aibă grijă de ei. Condițiile lasă de dorit în multe instituții spitalicești, la fel și mâncarea.

Un bolnav de COVID ar trebui să primească un meniu variat, pentru a putea face față infecției. Alimentația este importantă pentru tratarea oricărei patologii, pe lângă tratament, susțin medicii.

Ministerul Sănătății a stabilit un buget fix pentru fiecare pacient internat la spital. Mai exact, 10 lei pentru trei mese! Cei care necesită regim special mai primesc în plus 5 lei. Managerii spitalelor ridică din umeri și spun că și-au adaptat meniul la plafonul oferit de minister. Vezi AICI cum arată mâncarea pe care o primesc pacienții din spitale.