O familie din Alba s-a trezit cu 27.000 de lei de plată la lumină. Ce au făcut oamenii ca sa PLATEASCA SUMA uriasa

Criza facturilor la energie capătă valori aberante. O familie din Alba Iulia a primit în acest sfârşit de săptămână o factură care i-a provocat un adevărat şoc, valoarea ei ridicându-se la 27.808 lei!

Potrivit Alba24.ro, familia respectivă a primit „nota de plată” pentru un consum de nu mai puţin de 39.313 kwh, facturat în perioada 12 iulie 2021 – 10 august 2021, modul de stabilire a consumului fiind „citire index”.

„Împreună. De peste 120 de ani… Şi facturile cred ca tot de-atunci se adună… Care este reacţia social acceptată când primeşti o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a postat pe Facebook unul dintre membrii familiei respective.

Acesta a ataşat şi factura, emisă de Electrica Furnizare, al cărui termen scadent e pe 7 septembrie 2021.

Oamenii nu îşi explică de unde provine valoarea enormă, sperând că este vorba despre eroare care va fi îndreptată de operator.

Trist este că, potrivit Alba24, situaţia nici măcar nu este singulară.

„O altă familie din Alba Iulia a primit o factură în valoare de de 6.000 de lei tot la energie electrică, furnizorul fiind un operator privat”, arată sursa citată.

Facturile la curent au crescut de la 1 iulie cu până la 7% indiferent de furnizor, iar cei mai afectaţi au fost cei care nu au trecut pe piaţa concurenţială.