O angajată nevaccinată de la Ambulanţa Timiş a refuzat să se testeze: „Nu accept! Este o discriminare, este un abuz”

O angajată nevaccinată de la ambulanța Timiș și a refuzat să se testeze anti-Covid de intrarea în tură. Femeia acuză acum conducerea ambulanței că nu o lasă să muncească.

„Nu accept este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome”, spune femeia.

Femeia lucrează la Serviciul de Ambulanță Timiș ca îngrijitoare și pentru că nu e vaccinată conducerea instituției i-a cerut să se supună unei testări COVID-19.

„Nu accept este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome chiar nu vreau să mă supun acestui test.

Ori te vaccinezi, ori te testezi ori pleci nemotivat acasă. Am zis că nu accept niciuna. De ce, eu am venit să lucrez, nu plec nemotivată. Desfaceți-mi dumneavoastră contractul de muncă dacă considerați că nu mai aveți nevoie de mine și îmi spuneți acolo motivele. Nu fac nici gratis și nici dacă îmi dau iei bani”, a spus hotărâtă femeia.

De altfel tot personalul nevaccinat de la ambulanță se supune aceste reguli.

„Trebuie să ne testăm, acestea sunt regulile și mă supun. De câte ori trebuie să ne testăm, ne testăm să ne protejăm și să îi protejăm și pe ceilalți”, spune o alta asistentă.

Șeful serviciului spune că femeia nici măcar nu trebuie să suporte costul testului care este asigurat de instituție.

„Medici, asistenții se conformează, ea vezi doamne nu. Şi face circ se baricadează prin unitate. Mă rog, e treaba ei. Am spus ieși afara din unitate și fă scandal acolo, cheamă pe cine vrei, dar nu în cadrul unității. Vrea să se testeze să se conformeze lucrează dacă nu, nu”, spune șeful serviciului de ambulanță Timiș.

Cel mai probabil angajatei i se va desface contractul de muncă dacă va refuza testarea la intrarea în instituție.