Nina Iliescu și-a făcut public talonul de pensie. Câți bani ia

Soţia lui Ion Iliescu şi-a făcut public talon de pensii, deranjată de faptul că în ultima perioadă au apărut în presa informaţii despre pensia ei.

Astfel, pornind de la o informaţie mai veche, din perioada în care Ion Iliescu îşi publică declaraţia de avere, în presă a apărut informaţia că pensia soţiei fostului preşedinte ar fi de peste 10.000 de lei. De fapt, era vorba despre pensia anuală din acel an, adică 2008.

„Presa citează declaraţia de avere a soţului meu, cea din 2008, unde venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foştilor mei colegi, cercetători ”într-un domeniu atipic”, coroziunea metalelor”, scrie Nina Iliescu, pe blocul soţului său.

Nina, soţia lui Ion Iliescu, a fost totdeauna o prezenta extrem de discretă în viaţa publică, chiar şi în perioada în care soţul ei era preşedintele ţării. Acum însă, Nina Iliescu şi-a făcut public talonul de pensie din luna ianuarie 2018. Conform acestuia, soţia lui Ion Iliescu are un venit lunar de 2.000 de lei.

Însă, din publicarea talonului alt amănunt a ieşit la iveală. Adevărata vârsta a soţiei lui Ion Iliescu. Astfel, pe 4 martie, Nina Iliescu împlineşte 88 de ani.
Tot în martie, Ion Iliescu implneste 88 de ani, cei doi soţi fiind născuţi în aceeaşi lună şi acelaşi an.