Nicușor Dan anunţă un COŞMAR pentru bucureşteni

Primarul general ales Nicușor Dan a vorbit despre termoficarea din Capitală, luni, și susține că în această vară nu s-au făcut reparațiile necesare, „din cauza contextului electoral”. Noul edil a explicat că, „în mod clar, o să fie mai greu decât în iarna trecută”, dar a dat asigurări că municipalitatea va avea stocuri de materiale și echipe pregătite pentru intervenții, iar pe teren nu vor fi numai echipele Termoenergetica, „ci și privați”. Totodată, el a promis că va fi îmbunătățită comunicarea cu locuitorii Bucureștiului.

Nicușor Dan, noi precizări despre termoficarea din Capitală

„Nu s-au făcut în această vară, din cauza contextului electoral, reparațiile necesare. Ați văzut cifrele oficiale pe care le-a furnizat ELCEN. S-a triplat, din cauza scăderii presiunii date de găurile din rețea, cantitatea de apă față de 2016 pe care ei trebuie s-o injecteze în rețea pentru ca presiunea să rămână la nivel tehnic dorit. Mai mult decât atât, ne apropiem de limita maximă tehnică la care se poate injecta apa în rețea. Deci, în mod clar, o să fie mai greu decât în iarna trecută. Ceea ce noi putem să facem imediat după preluarea mandatului este să avem stocuri de materiale pentru intervenții și să avem echipe pregătite pentru intervenții, inclusiv detectoare de avarii, care nu există în momentul de față, și am spus că o să facem niște licitații de urgență pentru ca nu doar echipele Termoenergetica să intervină pe teren, ci și privați, pe care să îi contractăm în regim de urgență pentru ca să putem să intervenim pe avarii cât mai repede. Asta este ce putem să facem și mai putem să facem un lucru, să îmbunătățim comunicarea cu bucureștenii, în sensul că, în momentul unu, ca la acel număr unic de telefon să se răspundă la telefon și să fie preluate problemele. Doi, să dăm termene rezonabile de mediere a avariilor. Asta este ce se poate realist în această iarnă și, bineînțeles, având fondurile europene, suntem optimiști că putem să semnăm contractul de finanțare, începând din această primăvară să începem să facem lucrările de schimbare a rețelei în mod temeinic”, a declarat Nicușor Dan.

Ales primar general la alegerile locale din 2020, Nicușor Dan a vorbit despre termoficarea din Capitală încă de la prima sa prezență într-un studio de televiziune după victoria de la scrutinul din 27 septembrie.

„Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta. Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecție a avariilor. Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, și asta e ce pot să promit acum”, explica atunci Nicușor Dan.